Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:57 25 06 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Încep evaluările naționale la clasele mici! Iată zilele de testare

ro

10 May, 2021 00:00 4339 Marime text
  • Primii care vor susține evaluarea națională sunt elevii claselor a VI-a, care vor începe testările miercuri, 12 mai 2021.
  • Evaluările naționale se fac cu prezența fizică a elevilor.
Săptămâni de foc încep pentru elevii claselor mici, dar și pentru părinții acestora!
 
Într-un an atipic, creionat de pandemia de coronavirus, cu un interval îndelungat petrecut în spațiul online, elevii claselor a II-a, a IV-a și a VI-a sunt chemați la verificări cu privire la ce au asimilat din școala de până acum.
 
Iar aceasta, în condițiile în care mulți dintre elevii claselor a VI-a, de pildă, nu s-au mai întâlnit fizic cu profesorii de luni bune.
 
Vor avea ocazia la sesiunea de evaluare, ce va fi organizată cu prezența fizică a elevilor în unitățile de învățământ
 
De altfel, cei care deschid testările sunt chiar elevii de clasa a VI-a, care, pe 12 mai 2021, vor susține proba la Limbă și comunicare, urmată, pe 13 mai 2021, de proba la Matematică și Științe ale Naturii.
 
După elevii claselor a VI-a urmează cei de la a IV-a, care vor susține pe 18 mai proba la Limba română, pe 19 mai, proba la Matematică, iar pe 20 mai, proba la Limba maternă.
 
Și elevii claselor a II-a vor avea de susținut testările.
 
Acestea vor începe, în cazul lor, pe data de 25 mai 2021, cu proba scrisă la Limba română și limba maternă, iar pe 26 mai elevii vor susține examenul de citit la Limba română și limba maternă. Pe 27 mai, va avea loc testarea la Matematică, iar pe 28 mai elevii care fac parte din minoritățile naționale vor susține testarea la Limba română, scris și citit.
 

Citește și:

Metodologia de evaluare a profesorilor de către elevi. Fişele se completează la finalul fiecărui semestru

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii