Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În premieră, sesiune specială a Evaluării Naționale 2020, din 29 iunie A doua sesiune de Bac, din luna august, contestată de Consiliul Național al Elevilor

ro

29 May, 2020 08:34 2222 Marime text

Declarația de presă, de ieri, a președintelui României, Klaus Iohannis, a venit cu noutăți legate de examenele naționale. Pentru copiii care sunt bolnavi sau sunt găsiţi cu febră la intrarea în şcoală, pentru cei izolaţi la domiciliu sau în carantină se organizează o a doua sesiune de Evaluare Naţională începând cu 29 iunie, iar în privinţa Bacalaureatului, pentru a rezolva problema celor care nu pot veni, se va organiza o a doua sesiune în luna august.

Reacția Consiliului Național al Elevilor nu a întârziat să apară în mediul online: „Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat că elevii care, din diferite motive, nu vor trece de triajul epidemiologic, vor susține examenul de Bacalaureat într-o a doua sesiune, în luna august.
Atragem atenția că procedurile de admitere în cadrul facultăților se desfășoară în luna iulie. Astfel, este încălcat principiul egalității de șanse, deoarece elevii cu temperatura de peste 37,3°C la prima sesiune de Bacalaureat pot pierde șansa de a ocupa locul dorit la facultate.
Propunem susținerea examenului de către elevii cu temperatură ridicată în aceleași zile, în condiții de maximă siguranță: într-o sală separată, izolată, cu subiecte de rezervă”.

Reamintim că anul trecut, a doua sesiune de Bacalaureat a debutat pe 21 august cu proba scrisă la Limba și literatura română, iar rezultatele s-au afișat pe 7 septembrie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii