Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:58 23 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În cadrul apelului vizând selecția Universităților Europene Șapte universități românești, selectate de către Comisia Europeană

ro

10 Jul, 2020 00:00 852 Marime text

Comisia Europeană a făcut publice, ieri, rezultatele selecției în urma celui de-al doilea apel vizând Universitățile Europene.
Din cele 24 de noi universități europene care vor adera la primele 17 alianțe ale instituțiilor de învățământ superior selectate încă din 2019, din România fiind selectate șapte universități. Beneficiind de sprijin financiar din partea programelor Erasmus+ și Orizont 2020, ele sporesc calitatea, incluziunea, digitalizarea și atractivitatea învățământului superior european.
Din păcate, Universitatea „Ovidius” din Constanța nu se numără, deocamdată între acestea. Poate noul rector dr. Dan Iliescu va reuși să ridice această instituție de învățământ superior la nivel european.


Universitățile din România care au fost selectate de către Comisia Europeană sunt:
 Universitatea Politehnica din Timișoara
 Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași
 Universitatea Politehnica din București
 Universitatea din Petroșani
 Universitatea Tehnică din Cluj Napoca
 Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațeganu” din Cluj Napoca
 Universitatea de Vest din Timișoara


Acestea se alătură celor trei instituții selectate în urma primului apel: Școala Națională de Studii Politice și Administrative, Universitatea din București și Universitatea Tehnică de Construcții din București.


Felicit universitățile din România care au fost selectate pentru a face parte din cadrul Universităților Europene, contribuind astfel la consolidarea Spațiului european al educației. Îmi doresc ca aceste universități să constituie un exemplu de bună practică pentru tot mediul academic din România. Vom continua să susținem cu resurse financiare universitățile, pentru a-și îndeplini obiectivele propuse în cadrul rețelelor europene din care fac parte. Fiecare din cele trei universități deja membre în rețeaua universităților europene au fost finanțate de către Ministerul Educației și Cercetării din Fondul pentru situații speciale cu un milion de lei pentru fiecare universitate. Avem disponibilitatea de a susține financiar și cele șapte universități câștigătoare. Bugetul de anul acesta pentru finanțarea învățământului superior este mai mare cu aproximativ un miliard de lei, comparativ cu 2019”, a declarat Monica Anisie, ministrul educației și cercetării.


Universitățile europene sunt alianțe transnaționale ale unor instituții de învățământ superior din întreaga Uniune Europeană care se aliază în beneficiul studenților, al profesorilor și al societății în ansamblul ei.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii