Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:26 31 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În atenţia absolvenţilor de a VIII-a şi a părinţilor Iată câte clase de a IX-a vor fi în liceele constănţene! Cu ce medii s-a intrat anul trecut (document)

ro

06 Jun, 2019 00:00 1588 Marime text
Pentru mulţi din cei 6.000 de elevi constănţeni de clasa a VIII-a, ultimul clopoţel a sunat de săptămâna trecută, cu toate că abia vineri, 7 iunie, este prevăzută ultima zi de cursuri. Și aceasta nu din vina profesorilor, ci a oboselii create de presiunea apropierii examenelor. Tot vineri, 7 iunie, este ultima zi în care secretariatele unităţilor de învăţământ mai fac înscrieri la Evaluarea Naţională 2019.
 
Distribuirea Ghidului de admitere anul acesta a întârziat atât de mult, încât a pus la încercare răbdarea multor părinţi de elevi de clasa a VIII-a, asta mai ales pentru că ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a reuşit cu chiu cu vai să aprobe cifrele de şcolarizare abia la sfârşitul lunii mai, iar codurile în baza cărora se fac, ulterior probelor scrise, opţiunile elevilor se lasă încă aşteptată.
 
De la inspectorul şcolar general Gabriela Bucovală am aflat că în anul şcolar viitor vor exista 214 clase de a IX-a, respectiv 150 de clase de liceu şi 64 de clase de profesională. „Am solicitat Ministerului Educaţiei 215 clase de-a IX-a, dar ne-a fost aprobat cu o clasă mai puţin, care va fi în minus la Centrul şcolar pentru educaţie incluzivă «Albatros»”.
 
Cele 150 de clase de liceu sunt distribuite astfel: 75 de clase la unităţile de învăţământ cu profil teoretic, 15 clase la unităţile cu profil vocaţional şi 60 de clase la liceele tehnologice.
 
Şeful Inspectoratului Școlar Judeţean Constanţa speră ca până la sfârşitul acestei săptămâni să poată fi postat pe site-ul instituţiei Ghidul de admitere 2019, urmând ca varianta tipărită să apară săptămâna viitoare.
 
Pentru a afla mediile cu care s-a intrat anul trecut în liceele constănţene, în secţiunea „Documente puteţi analiza Ierarhia judeţeană 2018“.
 

Calendarul Evaluării Naţionale

 
18 iunie - Limba şi literatura română - probă scrisă
20 iunie - Matematica - probă scrisă
21 iunie - Limba şi literatura maternă - probă scrisă
25 iunie - Afişarea rezultatelor înaintea contestaţiilor (până la ora 12:00)

25 iunie - Depunerea contestaţiilor (orele 14:00 - 20:00)
26-28 iunie - Soluţionarea contestaţiilor
29 iunie - Afişarea rezultatelor finale după soluţionarea contestaţiilor
 
3 - 7 iulie 2019: Completarea opţiunilor în fişele de înscriere şi introducerea în baza de date computerizată a datelor din fişele de înscriere;
4 - 8 iulie 2019: Verificarea de către candidaţi şi părinţi a fişelor editate de calculator, corectarea greşelilor şi listarea fişelor corectate din calculator;
12 iulie 2019: Repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 până la data începerii cursurilor anului şcolar 2019-2020;
15 - 18 iulie 2019: Depunerea dosarelor de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi;
9, 22 şi 23 iulie 2019: Rezolvarea de către comisia judeţeană de admitere a situaţiilor speciale apărute după etapa de repartizare computerizată, a repartizării candidaţilor care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen şi a candidaţilor care nu au participat sau au participat, dar nu au fost repartizaţi în etapa repartizării computerizate.
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii