Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:59 27 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Horia Ţuţuianu, preşedintele CJC, la deschiderea noului an şcolar - „Cine nu investeşte în copii nu investeşte în societate“ (galerie foto)

ro

13 Sep, 2016 00:00 2175 Marime text
Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), Marius Horia Ţuţuianu, a vizitat, ieri, mai multe unităţi de învăţământ din judeţul Constanţa, pentru a participa la deschiderea festivă a anului şcolar 2016-2017. Scopul acestor deplasări a fost de a le oferi elevilor din clasele 0-VIII ghiozdane şi rechizite prin programul derulat de CJC pentru susținerea învăţământului în mediul rural.
  
Prima oprire a preşedintelui CJC a fost la şcoala gimnazială din satul Culmea, localitate arondată Primăriei Ovidiu. Marius Horia Ţuţuianu le-a dezvăluit copiilor că are emoţii, deoarece şi fiul său păşeşte pentru prima dată într-o sală de curs, el fiind elev în clasa pregătitoare. Totodată, Horia Ţuţuianu le-a cerut copiilor să înveţe cât mai bine şi le-a promis că se va revedea cu cei care vor fi premianţi la finalul anului şcolar ce tocmai a început.
 
Următoarea vizită a preşedintelui CJC a fost la şcoala cu clasele 0-IV din satul Poiana, unde întregul corp profesoral este format din cadre didactice tinere. „La anul veţi avea parte de o şcoală nouă. Succes şi profesorilor, şi elevilor, iar la anul să ne revedem în noua şcoală“, le-a spus Horia Ţuţuianu. Viitoarea unitate şcolară din satul Poiana, pe care primarul George Scupra speră să o ridice până în toamna anului 2017, va găzdui grădiniţa şi clasele din ciclul primar.
 
La deschiderea anului şcolar a participat şi primarul oraşului Ovidiu, George Scupra, care, împreună cu Horia Ţuţuianu, a oferit ghiozdane elevilor care învaţă în această unitate de învăţământ.

Vizită emoţionantă la liceul din Mihail Kogălniceanu 

La Mihail Kogălniceanu, preşedintele CJC a vizitat liceul teoretic din localitate. Pentru prima dată, în comuna Mihail Kogălniceanu grădiniţele sunt coordonate de acelaşi director pe care îl are şi liceul din localitate, Floriana PetreAncuţa Belu, primarul comunei, a salutat acest lucru.
 
„De la 1 septembrie, grădiniţele sunt conduse de directorul liceului din comună, ceea ce este mult mai bine“, a susţinut primarul Ancuţa Belu. Mai mult, aceasta a promis o grădiniţă cu program prelungit pentru copiii din comună, care va funcţiona începând cu anul şcolar viitor.
 
La deschiderea anului şcolar în localitatea Mihail Kogălniceanu a participat şi deputatul PNL Mihai Lupu. Preşedintele CJC a apreciat activitatea primarului Ancuţa Belu şi a asigurat comunitatea că va fi alături de ea, exprimându-şi speranţa ca numărul premianţilor să fie cât mai mare.

„Să învăţaţi bine!“

Următoarea oprire a preşedintelui Horia Ţuţuianu a fost la şcoala din satul Siminoc, localitate arondată Primăriei Murfatlar. La festivitate a participat şi primarul oraşului Murfatlar, Valentin Saghiu. „Să învăţaţi bine şi să ajungeţi ca mine!“, le-a urat elevilor preşedintele Ţuţuianu. Tot el le-a recomandat părinţilor să aibă grijă de copii, pentru că ei reprezintă viitorul. „Am fost la mai multe şcoli din judeţ, unde am vizitat şi am deschis anul şcolar. Mai sunt multe lucruri de făcut în ceea ce priveşte şcolile din judeţ. Cine nu investeşte în copii nu investeşte în societate. Prin acest program, CJC oferă circa 20.000 de pachete cu rechizite pentru elevi. Vom mai avea proiecte pentru copii şi în anii următori. Mă bucur că am văzut şcoli frumoase, profesori frumoşi. Voi sprijini cât stă în puterile mele, ca preşedinte al CJC, învăţământul din judeţul Constanţa. Am avut emoţii, deoarece şi băiatul meu mai mare, Andrei, a început şcoala. Mai am un băieţel care va merge la şcoală peste doi ani. Am avut emoţii şi bucurii, pentru că îmi văd copilul în aceeaşi bancă în care am stat şi eu, la Şcoala nr. 30 din Constanţa. Le urez tuturor sănătate multă şi putere de muncă. Profesorilor le urez să educe copiii cum ar trebui să o facă un dascăl adevărat“, a declarat preşedintele CJC, Horia Ţuţuianu.

Rechizite pentru copiii din şcolile din judeţ

Programul de susţinere a învăţământului preşcolar şi şcolar (0-VIII) din mediul rural al judeţului Constanţa derulat de CJC presupune acordarea de pachete cu rechizite personalizate pe categorii de vârste şi sexe pentru aproximativ 33.509 copii. În acest program sunt incluse şi oraşele Băneasa, Negru Vodă, Murfatlar şi Hârşova. La acestea se adaugă satele arondate oraşului Ovidiu, Culmea şi Poiana, precum şi cele arondate oraşului Murfatlar.
 
Pachetele destinate preşcolarilor conţin: ghiozdan, acuarele, pastile de culori, caiete de desen, plastilină, creioane colorate, carioci, pensulă, borcănel. Pentru elevii ciclului primar, pachetele vor conţine câte un ghiozdan, cinci caiete dictando, cinci caiete de matematică, acuarele, un penar complet echipat şi un bloc de desen. Elevii din ciclul gimnazial vor primi câte un ghiozdan, un penar complet echipat, cinci caiete studenţeşti dictando şi cinci caiete de matematică.

Ti-a placut articolul?

Comentarii