Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:14 03 08 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Evaluarea Națională 2021 Au fost publicate rezultatele. La Constanța sunt patru medii de 10

ro

29 Jun, 2021 10:12 2998 Marime text
  • La Constanța au fost obținute 4 medii de 10: doi elevi de al Colegiul Național Mircea cel Bătrân Constanța și Liceul Teoretic Ovidius Constanța. 

Primele rezultate la Evaluarea Națională 2021 au fost publicate astăzi, 29 iunie, pe site-ul http://evaluare.edu.ro/ și în centrele de examen. 

Potrivit acestor rezultate la Constanța au fost obținute 4 medii de 10: doi elevi de al Colegiul Național Mircea cel Bătrân Constanța și Liceul Teoretic Ovidius Constanța. 

Contestațiile pot fi depuse în zilele de 29, respectiv 30 iunie, atât fizic cât și prin mijloace electronice. Cererea de contestație va fi însoțită de o declarație-tip, în care candidatul menționează faptul că a luat la cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul evaluare.edu.ro, respectându-se Regulamentul general privind protecția datelor personale. Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută.

Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 4 iulie.
 
Media de admitere în liceu constituie criteriu pentru admiterea în învățământul liceal de stat, fiind media ponderată între media generală obținută la evaluarea națională (cu o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).
 
Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, se va derula în perioada 16 – 22 iulie conform Ordinului ME nr. 3721/23.04.2021 și va fi urmată de repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat (24 iulie).

Ti-a placut articolul?

Comentarii