Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:45 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Evaluarea Națională 2021 A doua probă. Emoții în sala de examen pentru elevi și pentru părinți acasă

ro

24 Jun, 2021 10:14 1268 Marime text
Astăzi, 24 iunie 2021, absolvenții de clasa a VIII-a susțin a doua probă din cadrul examenului de Evaluare Națională, cea de matematică. Probele au început la ora 09.00 și se vor derula în 120 de centre din județul Constanța (65 mediul urban, 55 mediul rural). 

Dacă anii trecuți, părinții obișnuiau să își aștepte copiii în fața școlilor până ies din examen, anul acesta părinții nu mai sprijină gardurile unităților de învățământ cât timp copiii sunt în sala de examen. 

Probabil decizia de a nu mai sta părinții în fața școlilor face parte din regulile impuse de pandemie, iar aceștia revin la ora fixată pentru a-și întâmpina copiii la ieșirea din examen. 

Accesul candidaților în săli este permis începând de la ora 8:00 până la ora 8:30, examenul a început la ora 9.00. Timpul de redactare a subiectelor din cadrul fiecărei probe scrise este de 120 de minute și se calculează după completarea casetei de identificare. Beneficiază de prelungirea timpului de lucru, cu maximum două ore, candidații pentru care s-a aprobat această solicitare de către Comisia Județeană de Organizare a Evaluării Naționale, în baza prevederilor Procedurii nr. 1.526/DGlP/12.03.2021 cu privire la asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere, deficiențe de auz și tulburări de neurodezvoltare.
 
Candidații au fost dirijați de către asistenți, direct către locul destinat, în sala de examen, unde au fost așezați câte unul în bancă, alfabetic. În intervalul 8:30 - 9:00, candidații au fost legitimați și li s-a explicat modul de desfășurare a probei. Începând cu ora 9:00, candidații au primit broșura cu subiectele și hârtie ștampilată pentru ciornă. Candidații au completat caseta de identificare (în maximum 15 de minute), iar asistenții au verificat datele înscrise de candidați și au secretizat caseta.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii