Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:27 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Evaluare Națională Elevii de clasa a IV-a susțin astăzi proba la matematică și științele naturii

ro

19 May, 2021 09:30 1397 Marime text
  • Elevii au la dispoziție 60 de minute pentru a rezolva testul. 
Elevii claselor a IV-a susţin, astăzi, proba la matematică şi știinţele naturii din cadrul Evaluării Naţionale. Cei din partea minorităţilor naţionale vor susţine joi proba la limba maternă. 


„Toate probele se desfășoară cu prezență fizică, indiferent de scenariile în care se află unitățile de învățământ. Sălile în care se susţin aceste evaluări sunt, de regulă, cele în care elevii îşi desfăşoară activitatea în mod obişnuit”, precizează Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației. 


Testele sunt elaborate de Centrul Național Pentru Politici și Evaluare în Educație (CNPEE), au un format asemănător cu cel al evaluărilor internaționale și trebuie să aibă un nivel mediu de dificultate.

Elevii au la dispoziție 60 de minute pentru a rezolva testul. 

Testele sunt corectate în cadrul unității de învățământ, de către cadrele didactice din respectiva unitate, în termen de cel mult 7 zile de la data susținerii ultimului test. 

Rezultatele individuale obținute la aceste evaluări nu se afișează și nu se comunică public. De asemenea, acestea nu se înregistrează în catalogul clasei, informează Ministerul Educației.

Citește și: Începe evaluarea la clasa a IV-a! Elevii trebuie să termine testul în 60 de minute
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii