Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:34 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Evaluare Națională Elevii de clasa a II-a din rândul minorităţilor naţionale susțin astăzi proba la limba română

ro

28 May, 2021 08:12 1111 Marime text
  • Elevii de clasa a II-a au la dispoziție 30 de minute pentru a rezolva testul. 
Elevii de clasa a II-a din rândul minorităţilor naţionale vor susţine vineri proba de limba română, scris şi citit, din cadrul Evaluării Naţionale.

„Toate probele se susţin cu prezenţă fizică, indiferent de scenariile în care se află unităţile de învăţământ.
Acestea sunt adaptate în prealabil, după caz, în funcţie de testul planificat, prin eliminarea oricăror materiale didactice care i-ar putea influenţa pe elevi", precizează ministrul Educaţiei. 


Testele sunt elaborate de Centrul Naţional pentru Politici şi Evaluare în Educaţie, au un format asemănător cu cel al evaluărilor internaţionale şi trebuie să aibă un nivel mediu de dificultate.

Elevii au la dispoziție 30 de minute pentru a rezolva testul. 

Testele sunt evaluate în cadrul unităţii de învăţământ de către cadrele didactice din respectiva unitate, în termen de cel mult 7 zile de la data susţinerii ultimului test.

Conform Ministerului Educației, rezultatele individuale obținute de elevi la aceste evaluări nu se afișează public și nu se înregistrează în catalogul clasei. Acestea vor fi valorificate la nivelul unității de învățământ prin elaborarea planurilor individualizate de învăţare, acolo unde este cazul, respectiv informarea elevilor şi a părinţilor sau a reprezentanţilor legali asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate. 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii