Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:36 25 06 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Evaluare Națională 2022 Pe ce loc se situează județul Constanța în ierarhia națională dinaintea contestațiilor referitoare la procentul de elevi cu note mai mari de 5,00

ro

24 Jun, 2022 08:13 763 Marime text
Elev, foto: PixabayStatistica la nivelul județului Constanța în legatură cu rezultatele Evaluarii Naționale a fost comunicată de ISJ Constanța. 


Oficial de la ISJ Constanța 

Din 5502 elevi din județul Constanța care au medii înregistrate ca urmare a susținerii Evaluării Naționale, 4445 au medii peste 5, reprezentând 80,80%.

850 dintre aceștia (15,45%) au medii peste 9, față de 13% cât s-a înregistrat anul școlar anterior., precizează sursa citată. 

S-au înregistrat 6 medii de zece, 24 note de 10 la Limba și literatura română și 136 de note de 10 la Matematică.

În ierarhia națională dinaintea contestațiilor, județul Constanța se situează din punct de vedere al procentului de elevi cu note mai mari de 5,00 pe locul 19, în urcare cu 2 poziții față de anul trecut.
Impresii ale elevilor și părinților 

 Potrivit acestor rezultate în județul Constanța sunt 6 medii de 10. 

Este vorba despre elevi de la Şcoala Gimnazială ’Mircea Eliade’ Cernavodă, Colegiul Naţional ’Mircea Cel Bătrân’ Constanţa, Liceul Teoretic ’Ovidius’ Constanţa, Şcoala Gimnazială Nr.37 Constanţa Și Școala Gimnazială Nr. 30 ’Gheorghe Ţiţeica’ Constanţa. „Notele sunt în regulă. Ne așteptam, de altfel suntem mulțumiți”, spune un părinte al unui elev de la Școala Gimnazială nr. 30 ,,Gheorghe Țițeica” din Constanța

„Sunt dezamăgită”, spune o mamă vizibil emoționată de la Școala Gimnazială nr. 30 ,,Gheorghe Țițeica” din Constanța. 

„Suntem mulțumiți de note. Nu voi face contestație pentru că știm că de atât a scris copilul. Probabil că sunt și părinți care vor face contestație, dar ei știu că au scris mai mult și implicit merită mai mult”, mărturisește un părinte de la Școala nr. 30

,,La română a ieșit foarte bine, am luat mai mult decât mă așteptam. La matematică, la geometrie mai exact știam că am greșit la subiectul trei. Notele sunt mult mai mari decât credeam că voi lua. Și colegii sunt foarte mulțumiți de note. O colegă cred că va face contestație”, spune o elevă de la aceeași instituție.


 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii