Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:56 16 07 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevii Liceului Teoretic „Mihail Kogălniceanu”, implicaţi activ în prevenirea maladiei secolului

ro

26 Nov, 2018 15:46 1420 Marime text
  
Începând cu 1988, în fiecare an, de 1 decembrie, se marchează Ziua Mondială SIDA, dedicată creșterii conștientizării pandemiei SIDA, cauzată de răspândirea infecției cu HIV. În jurul zilei de 1 decembrie instituțiile și reprezentanții medicali, organizațiile neguvernamentale și oameni din întreaga lume, participă la activități de solidaritate, educaționale și de prevenire HIV/SIDA.

            Campania Asociației „Speranţa” pentru ocrotirea bolnavilor de SIDA din judeţul Constanţa se desfășoară cu sprijinul Federației UNOPA şi îşi propune să aducă în atenţia comunităţii problematica infecţiei cu HIV, faptul că persoanele cu HIV există, că ele au dreptul la o viaţă normală, la sănătate, la educaţie, invitând populaţia la informare, deschidere, acceptare şi toleranţă.
Activităţile campaniei amintite se vor desfăşura în colaborare cu Liceul Teoretic ,,Mihail Kogălniceanu” şi cuprind:
- o acţiune de informare stradală, în Constanţa şi Eforie Nord, ce constă în distribuirea, de către voluntarii Asociatiei „Speranţa” din comuna Mihail Kogălniceanu  si ai Asociaţiei Umanitare „Oameni pentru Oameni” din Eforie Nord, a materialelor  informative pe tematica HIV
- organizarea unei FUNDE UMANE de către voluntarii Asociaţiei „Speranţa” şi elevii Liceului Teoretic „Mihail Kogălniceanu”, activitate ce a avut loc în curtea liceului, astăzi, în intervalul orar 12.00 -13.00.

            „Mesajele cuprinse în pliante se concentrează pe promovarea testării HIV ca mijloc principal de prevenire și control al infecției cu HIV. De asemenea,   informăm publicul: ce este HIV, cum se transmite HIV, cum nu se transmite HIV, cine ar trebui să se testeze pentru HIV, unde te poti testa pentru HIV, AUTOTEST HIV, când e recomandat testul HIV, viata cu HIV, sex fără riscuri. Testarea HIV în România este gratuită, dacă se solicită testul HIV la Direcția de Sănătate Publică din fiecare județ”, a declarat pentru ZIUA de Constanţa prof. Floriana Petre, directorul Liceului Teoretic Mihail Kogălniceanu.

            Conform datelor Compartimentului de Monitorizare a Infecţiei HIV/SIDA de la nivelul INBI „Matei Balş”, în România trăiau, la 30 iunie 2018, un număr de 15. 212 persoane infectate cu HIV/SIDA, iar în primele 6 luni ale anului s-a înregistrat  un număr de 254 de cazuri noi . În acest context, campania Asociaţiei „Speranţa” îşi relevă cu atât mai mult oportunitatea.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii