Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:25 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevii din clasele terminale din județul Constanța au susținut a II-a probă a simulării județene a examenelor naționale

ro

28 Jan, 2022 07:43 1372 Marime text
În data de 27.01.2022 s-a desfășurat a II-a probă a simulării județene a examenelor naționale pentru elevii claselor terminale din județul Constanța (clasele a VIII-a și a XII-a/a XIII-a). 

Reprezentanții ISJ Constanța menționează că, pentru elevii claselor a VIII-a proba de la disciplina Matematică, a fost ultima din cadrul acestei simulări județene.

„Elevii din clasele a XII-a/a XIII-a au susținut Proba obligatorie a profilului (disciplinele Matematică/Istorie), urmând ca astăzi să participe la Proba la alegere a profilului.

Reamintim faptul că, pentru participarea la prima simulare județeană a Evaluării Naționale a elevilor de clasa a VIII-a, s-au înscris 121 de unități de învățământ, reprezentând 93% din totalul instituțiilor școlare din județ, iar pentru simularea județeană a Examenului de Bacalaureat: 49 de unități de învățământ (86% din numărul total)“ - a precizat inspectorul general școlar al ISJ Constanța, prof. Mihai Sorin.


Și proba de ieri s-a derulat în conformitate cu prevederile metodologice în vigoare, atât din punct de vedere al organizării, cât și al tipului de subiecte (acestea, precum și baremele de corectare au fost publicate pe site-ul ISJ Constanța - http://www.isjcta.ro/subiecte-si-bareme/).

Sursa foto: Pixabay
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii