Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:17 16 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevii de la Liceul „Nicolae Bălcescu“ au primit subiecte greşite la simularea examenului de bacalaureat. Ce spune ISJ Constanţa

ro

13 Mar, 2017 13:52 2648 Marime text
Astăzi a avut  loc simularea Evaluării Naţionale pentru elevii clasei a VIII-a la materia Limba şi literatura română şi simularea examenului naţional de Bacalaureat, la Limba şi literatura Română.
 
La Liceul Teoretic „Nicoale Bălcescu“ din Medgidia, 88 de elevi au primit subiectul parţial neadecvat profilului şi specializării lor. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISJ Constanţa, prof. Cristina Ivan, 88 de elevi au primit greşit subiectele 2 şi 3, care erau pentru profilul Real şi nu Umanist, aşa cum ar fi trebuit să fie.
 
Elevii claselor a VIII-a, a XI-a şi a XII-a susțin, în perioada 13 - 17 martie 2017, simularea Evaluării Naţionale şi, respectiv, a examenului de Bacalaureat. Rezultatele obţinute la simulare vor fi afişate în data de 31 martie şi nu se contestă.

În ceea ce privește județul Constanţa, 5.940 de elevi sunt înscrişi în clasa a VIII-a, 4.819 elevi în clasa a XI-a şi 4.832 în clasa a XII-a. Probele scrise din cadrul simulării examenelor naţionale se vor desfăşura în 128 de centre (Evaluarea Naţională), în 61 de centre (Bacalaureat) şi vor începe la ora 9.00, iar accesul elevilor în săli este permis până la ora 8.30.

De altfel, simularea examenului naţional de Bacalaureat începe la 13 martie cu Limba şi literatura română. Pe data de 14 martie va urma proba de limba şi literatura maternă, pe 16 martie - proba obligatorie a profilului, iar pe 17 martie - proba la alegere a profilului şi specializării.

Citeşte şi:

Iată subiectele date la simularea Evaluării Naționale la Limba și literatura română! (document)

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii