Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:31 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Echipa Liceului „Dimitrie Leonida” a reprezentat România la „Artificial Intelligence”, în Turcia (galerie foto)

ro

20 May, 2019 12:05 2082 Marime text

Cercul de robotică a Liceului Tehnologic „Dimitrie Leonida” Constanța a luat ființă în septembrie 2017 la inițiativa profesorului Marius-Valentin Dumitrescu, având susținerea conducerii liceului.

De atunci a participat la numeroase competiții, atât naționale, cât și internaționale, obținând premii și aprecierile organizatorilor.
Echipa de robotică „MechanX” a Liceului Tehnologic „Dimitrie Leonida” a participat, luna trecută, la Competiția Internațională cu tema „Artificial Intelligence”, organizată de Ministerul Educației Naționale din Turcia și desfășurată la Samsun, Turcia.

Echipa, formată din doi elevi - Silvian Ene și Florin Alexandru Șopron, ambii clasa a XI-a, coordonați de prof. Marius Dumitrescu și Monica Răgușilă (directorul Liceului Tehnologic „Dimitrie Leonida”), a participat la categoria Design-Build. Au fost înscrise 227 de echipe de cinci țări, echipa liceului fiind singura din România.

Proba eliminatorie a constat in rezolvarea unui test grila cu 50 de întrebări în limba engleză, din domeniile matematica, fizică, informatică în 75 de minute. Primele 40 de echipe se calificau în etapa următoare, cea de proiectare si construire a robotului propriu-zis. Echipa MechanX s-a clasat pe locul 15, calificându-se pentru etapa urmatoare, fiind singura echipa internațională calificată. Dupa cea de-a doua etapă, echipa a terminat competiția pe locul 13.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii