Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:50 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doua profesoare date afara din invatamant, dupa tragedia de la Eforie Sud

ro

31 Aug, 2009 02:34 2240 Marime text

eforie_sud_plaja_copii_inecati_06.jpgComisia de anchetă a Inspectoratului a decis ca celor doi dascăli să le fie încheiate contractele de muncă, deşi aceştia nu se aflaseră pe plajă în momentul producerii tragediei.

Primele rezultate în cazul morţii celor doi copii din Iaşi, veniţi în tabără pe litoralul românesc: două profesoare care îi însoţeau nu mai au dreptul de a preda. Ciudat este că, Elisabeta Mincior, cadrul didactic care îi însoţea pe cei doi băieţi cu vârste de 13 şi 14 ani, cercetată pentru ucidere din culpă, rămâne deocamdată la catedră.

Doi copii din judeţul Iaşi, veniţi pe litoral într-o tabără internaţională la începutul lunii august, s-au înecat sub ochii profesoarei supraveghetoare. Adrian Roşu, de 13 ani, şi Mirel Enache, de 14 ani, au intrat în apă într-o zonă de plajă neamenajată, fără să fie împiedicaţi de cadrul didactic care îi supraveghea. Veniseră să facă plajă acolo pentru că nisipul era mai bun, a explicat după tragedie profesoara supraveghetoare. În schimb, aceasta nu a ţinut cont de faptul că în apă erau pietre, iar curenţii erau foarte puternici. Cu o zi înainte, unul dintre copiii morţi fusese salvat de la înec în ultima clipă. Profesoara Elisabeta Mincior, în vârstă de 41, nu a dat doi bani pe faptul că salvamarii arboraseră steagul roşu şi i-a lăsat pe cei mici să facă baie într-o zonă neamenajată. La aproape o lună de la tragedie, femeia care este în prezent cercetată pentru ucidere din culpă de procurori, continuă să îşi exercite drepturile de profesoară. Potrivit Antena 3, ancheta Inspectoratului Şcolar Judeţean din Iaşi a sancţionat două dintre cadrele didactice care se aflau în acel moment în tabără, dar nu însoţiseră copiii care s-au aventurat în mare în zona neamenajată. Comisia de anchetă a Inspectoratului a decis ca celor doi dascăli să le fie încheiate contractele de muncă, deşi aceştia nu se aflaseră pe plajă în momentul producerii tragediei. În schimb, profesoara care i-a însoţit pe cei doi copii pe plajă şi care nu i-a împiedicat în niciun fel nici pe ei, nici pe colegii lor să se aventureze în apă, nu a păţit încă nimic. „Consider că e o totală lipsă de responsabilitate. Erau cinci cadre didactice şi şapte copii. Nu înţeleg cum a fost posibil. Dacă ţi-ai asumat răspunderea, tu eşti responsabil pentru această asumare. O găsesc responsabilă pe doamna profesoară. Un asemenea om nu are ce căuta în această meserie. I se putea întâmpla şi într-o oră de clasă", declarat la acel moment Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii