Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:07 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Două grădinițe noi, cu program prelungit în Constanța. Au primit recent autorizația de funcționare. Unde se află

ro

06 Sep, 2021 00:00 3118 Marime text
  • În Monitorul Oficial de vineri au fost publicate două ordine prin care au fost acordate autorizațiile de funcționare provizorie pentru două unități noi de învățământ din Constanța
  • Este vorba de două grădinițe cu program prelungit, una pe strada Verona, cealaltă în Palazu Mare
 
În Monitorul Oficial al României, a fost publicat în Partea I, la nr. 843 din data de 3 septembrie 2021, Ordinul privind acordarea autorizației de funcționare provizorie S.C. Milenium Gaz — S.R.L. din municipiul Constanța pentru unitatea de învățământ preuniversitar particular Grădinița „Victoria” din municipiul Constanța.
 
Conform documentului menționat, se acordă autorizația de funcționare provizorie S.C. Milenium Gaz — S.R.L. din municipiul Constanța pentru unitatea de învățământ preuniversitar particular Grădinița „Victoria”, cu sediul în municipiul Constanța, strada Verona nr. 2, bl. B6, județul Constanța, pentru nivelul de învățământ „preșcolar”, program „prelungit”, limba de predare „română”, începând cu anul școlar 2021—2022.
 
Unitatea de învățământ preuniversitar particular Grădinița „Victoria” din municipiul Constanța are următoarele obligații:
a) de a angaja personal didactic de conducere și de predare, cu respectarea prevederilor Legii educației naționale nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare, precum și a tuturor celorlalte reglementări legale în vigoare;
b) de a solicita acreditarea în termen de maximum 3 ani de la absolvirea primei promoții, conform prevederilor legale în vigoare, dar nu mai târziu de anul școlar 2026—2027, pentru nivelul de învățământ „preșcolar”, sub sancțiunea ridicării autorizației de funcționare provizorie;
c) de a întocmi și înainta la Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar raportul anual de evaluare internă a calității, până cel mai târziu la data de 15 octombrie a fiecărui an (https://calitatearacip.eu).
 
Proprietarul imobilului de la adresa menționată în care se desfășoară activitățile de învățământ are obligația de a asigura condițiile de funcționare, inclusiv obținerea și menținerea autorizației sanitare de funcționare și autorizației de securitate la incendiu.
 
Totodată, în același document, a fost publicat și Ordinul privind acordarea autorizației de funcționare provizorie S.C. Starlex Pro Tactic Study S.R.L. din municipiul Constanța pentru unitatea de învățământ preuniversitar particular Grădinița cu program prelungit „KidoEra” din municipiul Constanța.
 
Conform documentului, se acordă autorizația de funcționare provizorie S.C. Starlex Pro Tactic Study S.R.L. din municipiul Constanța pentru unitatea de învățământ preuniversitar particular Grădinița cu program prelungit „KidoEra”, cu sediul în municipiul Constanța, Palazu Mare, strada Liviu Rebreanu nr. 29B, județul Constanța, pentru nivelul de învățământ „preșcolar”, program „prelungit”, limba de predare „română”, începând cu anul școlar 2021—2022.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii