Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:27 19 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Două eleve de la Liceul „George Călinescu“, cu premii la Concursul Naţional de Limbă Chineză

ro

01 Jun, 2016 00:00 1516 Marime text
La sfârşitul săptămânii trecute a avut loc Concursul Naţional de Limbă Chineză „Chinese Bridge Competition for Secondary School Students“ pentru elevi. Competiţia, organizată de Institutul „Confucius“ din Braşov şi Ambasada Chinei în România, s-a desfăşurat la Braşov.
 
La secţiunea dedicată elevilor, faza naţională, au participat tineri iubitori ai limbii chineze calificaţi în etapa desfăşurată în aprilie. Competiţia este una complexă, fiecare concurent având de trecut trei probe: discurs în limba chineză, chestionar de civilizaţie chineză şi talent show (proba practică).
 
Constanţa a fost reprezentată de două eleve de la Liceul Teoretic „George Călinescu“, ele fiind îndrumate de profesoara Yuqin Wang, de la Clasa Confucius. Este vorba despre Hamenni Helima-Alexandra şi Matei Cristina-Valeria, care au obţinut premiul II. Dacă pentru prima elevă participarea a fost o premieră, pentru cea de-a doua, prezenţa în această competiţie a însemnat repetarea performanţei de anul trecut, la acelaşi concurs naţional. „Din anul şcolar trecut, la Liceul Teoretic «George Călinescu» din Constanţa, pe lângă limbile străine din planul de învăţământ, se studiază şi limba chineză, cu profesoara Yuqin Wang. Această excelentă oportunitate se datorează colaborării dintre liceul constănţean şi Clasa Confucius din cadrul Universităţii «Ovidius» Constanţa, iar cei care învaţă limba chineză sunt elevi de gimnaziu şi de liceu“, a explicat prof. Janetta Bărăitaru, consilierul de imagine al liceului.
 
De-a lungul anului, pe lângă cursuri, elevii sunt invitaţi să participe la activităţi cultural-artistice, precum celebrarea Anului Nou Chinezesc sau atelierele de creaţie şi scriere tradiţională. „Din nou, elevii noştri se impun la nivel naţional, prin limba chineză. Îi mulţumim doamnei Yuqin Wang şi intenţionăm să continuăm la fel şi anul viitor, perpetuând, astfel, o frumoasă tradiţie care deja s-a creat la Liceul Teoretic «G. Călinescu» Constanţa“, a declarat prof. Elena Crăcea, directorul instituţiei.

Ti-a placut articolul?

Comentarii