Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:40 23 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Directorii din şcolile constănţene, evaluaţi

ro

23 Jun, 2016 00:00 1916 Marime text
 

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa a publicat calendarul evaluării anuale a personalului de conducere din unităţile de învăţământ din judeţul Constanţa. Perioada de evaluare a directorilor în unitatea de învăţământ este cuprinsă între 11 iulie şi 5 august, iar cea a directorilor adjuncţi se stabileşte de către Consiliul de Administraţie al unităţii de învăţământ.
 
Potrivit actului publicat pe site-ul instituţiei, între 22 iunie şi 1 iulie, directorii unităţilor de învăţământ vor depune la registratura ISJ Constanţa raportul de autoevaluare, însoţit de fişa de evaluare. Pe 1 iulie, va avea loc predarea de către registratură a fişelor de evaluare înregistrate către Compartimentul Management. Consiliul de Administraţie al ISJ Constanţa va planifica inspecţiile de evaluare în unităţile şcolare între 4 şi 6 iulie. Ulterior, pe 7 şi 8 iulie, inspectorii şcolari pentru management instituţional vor centraliza şi înainta spre avizare graficul inspecţiilor de evaluare în unităţile şcolare. Echipe de inspectori şcolari evaluatori vor realiza inspecţiile de evaluare în unităţi şcolare între 11 iulie şi 5 august.
 
Pe data de 8 august, inspectorii evaluatori vor realiza rapoartele sintetice în urma inspecţiilor de evaluare din şcoli şi vor centraliza rezultatele evaluării. Ulterior, pe 9 şi 10 august, Consiliul de Administraţie al ISJ Constanţa va analiza rezultatele evaluării şi va stabili punctajele finale şi acordarea calificativelor. Inspectorii şcolari pentru Management instituţional, inspectorul pentru Dezvoltarea resurselor umane şi consilierul juridic vor emite deciziile între 11 şi 13 august.
 
„Evaluarea anuală a activităţii manageriale a directorilor/directorilor adjuncţi ai unităţilor de învăţământ preuniversitar se declanşează anual prin autoevaluare, oferind posibilitatea directorului şi directorului adjunct evaluat de a-şi aprecia activitatea managerială desfăşurată în anul şcolar pentru care urmează a fi evaluat. Raportul de autoevaluare va fi întocmit structurat, cu elemente concrete care constituie dovezi privind îndeplinirea indicatorilor de performanţă pe fiecare domeniu şi funcţie din fişa de evaluare anuală.
 
În raportul de autoevaluare se vor menţiona şi activităţile realizate în afara fişei individuale a postului în domeniul învăţământului, precum şi alte activităţi solicitate de conducerea unităţii de învăţământ (consiliul de administraţie) sau de organele ierarhic superioare. În raportul de autoevaluare vor fi cuprinse şi propuneri din partea celor evaluaţi pentru un feedback privind îmbunătăţirea sistemului de evaluare în conformitate cu legislaţia în vigoare“, se menţionează în actul publicat de ISJ Constanţa.

Ti-a placut articolul?

Comentarii