Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:20 21 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Demisie, cu scandal Consiliul Județean al Elevilor din Constanţa a rămas fără preşedinte

ro

02 Feb, 2016 16:18 2023 Marime text
Andreea Bărbuleasa, preşedintele Consiliul Județean al Elevilor din Constanţa şi-a dat demisia pe 1 februarie. Fosta președintă fusese aleasă în luna noiembrie 2015. La CJE vor urma noi alegeri pentru desemnarea noului președinte.
 
Potrivit unui comunicat de presa transmis de catre Consiliul Judetean al Elevilor Constanta „având în vedere situaţia precedentă şi faptul că în presă a apărut un articol nedemn de scopurile şi principiile Consiliului Elevilor, Biroul Executiv al Consiliului Judeţean al Elevilor se află în postura de a răspunde public acuzaţiilor aduse“.
 
Comunicatul de presă al CJE Constanţa

 

În urma celor trei luni de mandat al noii formule şi a incompatibilităţii şi comunicării precare dintre fostul Preşedinte şi restul BEx-ului, luni, 1 februarie, am fi anunţat demisia Preşedintelui Bărbuleasa Andreea.

Pe data de 31.01.2016 a anunţat că părăseşte echipa, iar pe 1.02 urma să ne întâlnim cu toţii pentru înaintarea demisiei, aprobarea sa de către BEx şi predarea documentelor rămase la Andreea, declaraţiile conform cărora demisia a survenit în urma întâlnirii de ieri fiind false! Este de menţionat faptul că, deşi a fost declarat în presă că anterior Adunării Generale a CJE nu au existat tensiuni, acestea au fost încă de la început şi uneori alimentate chiar de către ea. Înaintea Adunării Generale acestea se stinseseră, însă la final a reieşit de unde proveneau, şi anume din incapacitatea Andreei de a stinge un conflict şi de a coordona o echipă.

Faptul că Preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor a asistat la discuţie a fost ceva pur întâmplător, nu premeditat, aşa cum s-a stipulat, întrucât acesta a fost la Brăila şi Galaţi şi dorea să viziteze întreaga regiune. Faptul că domnişoara Bărbuleasa îşi aruncă singură aceste acuze nu ţine de activitatea CJE şi nici de interesele actualei conduceri. Discuţia pe care membrii BEx-ului au purtat-o cu aceasta ÎN PARTICULAR, ULTERIOR PREDĂRII DEMISIEI, mai apoi ajungând în presă, este total irelevantă pentru precara sa activitate de Preşedinte. Registrul CJE, procesul verbal şi ultimul mesaj lăsat de domnişoară pe grupul BEx atestă faptul că demisia a fost scrisă pe 31.01.2016. Restul sunt doar nişte acuze menite să destabilizeze structura pe care a condus-o. La Adunarea Generală de sâmbătă, la care a participat şi Preşedintele Consiliului Regional al Elevilor pe regiunea Sud-Est, Alexandru Drăghici, există martori care pot confirma comportamentul agresiv al domnişoarei Bărbuleasa faţă de colegii ei, iar faptul că ne-a acuzat de violenţă fizică este o scenă demnă de operele lui Caragiale… să fim serioşi! Situaţia tinde spre penibilul absolut. NU acesta este scopul organizaţiei: să iasă în presă cu scandaluri. Preşedintele CNE nu avea niciun interes să o atace personal, iar în cazul în care Andreea nu-şi dădea demisia de onoare, ar fi fost demisă atât de Biroul Executiv, cât şi de Adunarea Generală. Motivele sunt cât se poate de clare. La AG-ul de sâmbătă am fost profund dezamăgiţi de prestaţia Preşedintelui atunci în funcţie, atât noi, cât şi seniorii, reprezentanţii CNE şi Preşedinţii de Consilii Şcolare.

Am dorit să clarificăm toate aceste aspecte ca să lăsăm în urmă toate scandalurile ruşinoase ce nu ar trebui să caracterizeze Consiliul Elevilor. În prezent suntem fericiţi să anunţăm că nu mai există divergenţe între actualii membri BEx şi nici lacune în comunicare, lucruri esenţiale în cimentarea unei echipe şi care până acum ne-au lipsit“.

Ti-a placut articolul?

Comentarii