Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:59 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Debutul anului universitar, la Academia Navală Contraamiral Alexandru Mîrșu - „Voi veţi reprezenta România pe toate mările şi oceanele“ (galerie foto)

ro

02 Oct, 2014 00:00 4105 Marime text
Academia Navală „Mircea cel Bătrân“ (ANMB) a organizat, ieri, festivitatea de deschidere a anului universitar 2014 - 2015, în prezenţa rectorului contraamiral de flotilă prof. univ. dr. ing. Vergil Chiţac, a şefului Statului Major al Forțelor Navale, contraamiral dr. Alexandru Mîrșu, a comandorului Daniel Căpăţînă, a amiralului Emil Dumitrescu, a conducerii instituţiei de învăţământ şi a multor alţi veterani din Forţele Navale Române.
 

Debutul anului de învăţământ reprezintă, pentru o nouă generaţie de studenţi militari şi civili, începutul de drum în profesia de ofiţer-inginer de marină, astfel încât, la sfârşitul anilor de studii, bobocii de astăzi să se alăture cu mândrie profesioniştilor din domeniul naval. Atât conducerea instituţiei de învăţământ, cât şi invitaţii prezenţi la eveniment le-au urat succes studenţilor din primul an. „E un nou început pentru noi şi pentru studenţi. Avem o bază logistică, simulatoare moderne, laboratoare unde studenţii pot dobândi toate competenţele de care vor avea nevoie în viitoarea carieră. Aşteptările noastre de la studenţi şi, bineînţeles, de la întregul corp didactic se încadrează în auspiciile legate de îmbunătăţirea permanentă a procesului de învăţământ, aliniat la standarde naţionale şi europene“, a declarat cpt. cdor. conf. univ. dr. ing. Florin Nicolae, decanul Facultăţii de Navigaţie şi Management Naval. La rândul său, şeful Statului Major al Forțelor Navale, contraamiral dr. Alexandru Mîrșu, le-a transmis studenţilor, în special celor din anul I, că ei vor fi reprezentanţii României pe toate mările şi oceanele lumii: „Învăţământul superior de marină are o importanţă deosebită. Voi veţi fi cei care veţi reprezenta România pe toate mările şi oceanele lumii pe care veţi naviga. Marinarii trebuie să înţeleagă cel mai bine sensul cuvintelor «camarad», «echipă», «seriozitate», «punctualitate». Aici veţi dobândi cunoştinţe solide pe care le veţi putea aplica cu succes în viitoarea carieră.“

Cuceriţi de haina militară şi de siguranţa oferită de armată

 „Am optat pentru Academia Navală pentru că îmi doresc să am o carieră în acest domeniu, mai ales că am făcut şi liceul militar de la Breaza. Am fost atrasă, în primul rând, de haina militară, dar şi de siguranţa locului de muncă şi a tuturor beneficiilor pe care le oferă armata“, ne-a dezvăluit Mădălina Apostolescu, studentă în anul I la Facultatea de Inginerie marină, secţia militară. Şi colegul său Andrei Robert Stănică susţine că a optat pentru Academia Militară pentru siguranţa oferită de profesia pentru care se pregăteşte, dar şi pentru că este îndrăgostit de mare. „Mă bucur că am reuşit aici. Îmi doresc să ajung cât mai sus pe scara ierarhică. De ce nu, chiar amiral!“, ne-a spus studentul în anul I, la Facultatea de Inginerie marină, secţia militară. În acest an universitar, cursurile Academiei Navale „Mircea cel Bătrân“ vor fi frecventate de peste 2.000 de studenţi şi cursanţi, în cadrul celor 13 programe de studii de licenţă şi de masterat acreditate de Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior. Academia Navală „Mircea cel Bătrân“ este continuatoarea tradiţiei învăţământului de marină început în 1872 la Galaţi pentru prima dată în formă instituţională. Anul acesta, pe 17 noiembrie, se sărbătoresc 142 de ani de învăţământ de marină în România.
 

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii