Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:53 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Copiii de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Delfinul“ din Constanța, vizitați de Nicu Covaci de la „Phoenix“ (galerie foto)

ro

26 Oct, 2019 00:00 2226 Marime text

La Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Delfinul Constanța a debutat, în această săptămână, un nou proiect din cadrul Campaniei „Music for Autism“ prin vizita lui Nicu Covaci, reprezentantul Trupei Phoenix.
 
Nicu Covaci le-a vorbit copiilor cu dizabilități despre importanța artei, le-a prezentat armonia culorilor, importanța percepției distanței și a orientării în spațiu pentru a deveni „mici artiști”. Prin această acțiune, organizatorii și-au propus ca artiștii care au susținut campania, timp de șapte ani, să conștientizeze sprijinul adus și, totodată, să relaționeze cu beneficiarii campaniei.
 
Campania „Music for Autism” este un proiect început în 2012 cu scopul de a sprijini copiii cu autism și alte dizabilități. Încă de la începu, proiectul s-a bucurat de succes, devenind astfel unul umanitar, având zeci de reușite.
 
Rolul acestei campanii este de a educa și sensibiliza publicul la mesajul social: „autismul sau orice altă dizabilitate înseamnă - contact şi comunicare limitată cu alte persoane și interes foarte restrâns”. Timp de șapte ani, nume mari din industria autohtonă de muzică rock-folk-pop s-au implicat îmn campanie. „Music For Autism” a fost sprijinită prin concertele caritabile susținute de VAMA, Loredana Groza & Nadir, Vița de Vie, Cargo, Timpuri Noi, Berti Barbera & Nicu Patoi, Florin Chilian, Ada Milea, Desant, White Walls, Mihai Mărgineanu, Proconsul, Celelalte Cuvinte, Cargo, The R.O.C.K. (Tribute AC/DC), CTC, Nicu Alifantis, Mircea Baniciu, Emeric Imbre, The Model, Zdob și Zdub, Taxi, Phoenix, Provincialii.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii