Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:38 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța „Ziua Porților Deschise“ la Școala Gimnazială nr. 43 „Ferdinand” (GALERIE FOTO)

ro

12 Jan, 2024 12:26 1524 Marime text

Cu ocazia evenimentului „Ziua Porților Deschise”, Școala Gimnazială nr. 43 „Ferdinand” din Constanța (str. Unirii nr. 22) adresează invitația, în data de 20 ianuarie 2024, între orele 10.00 și 13.00, de vizitare a spațiului școlar și de cunoaștere a cadrelor didactice care vor prelua clasele pregătitoare.

În anul școlar 2023-2024, școala va dispune de trei clase pregătitoare, trei clase a V-a, dintre care una va fi intensiv engleză. 

Școala dispune de săli de clasă moderne, dotate cu mobilier nou, un cabinet de informatică dotat cu calculatoare, o sală de sport, o bibliotecă ce are un fond de carte impresionant, materiale didactice diverse, grupuri sanitare în interiorul unității.

În prezent, şcoala este dotată cu centrale termice proprii şi a fost utilată modern, pentru ca mediul educaţional în care îşi desfăşoară activitatea elevii şi cadrele didactice din această şcoală să fie propice pentru un învățământ de calitate, să fie cât mai atrăgător pentru elevi şi părinţi, dar şi pentru cadrele didactice. Școala se mândrește cu profesori și învățători specializați, care sunt mentori pentru studenții înscriși la programe universitare de formare pentru careira didactică.

De asemenea, se oferă deschidere către nou, fiind utilizate metode moderne de predare și existând diverse cercuri tematice (Cercul de Teatru, Corul școlii, Cercul de informatică).

Vă așteptăm cu drag!, este mesajul unității de învățământ.


Situată în imediata apropiere a mării, dar şi a vechiului sediu al Universităţii „Ovidius”, Şcoala Gimnazială Nr. 43 „Ferdinand“ are un început care ţine de anul 1989,  însă clădirea propriu-zisă a găzduit mai multe instituţii. Clădirea actualei şcoli nr 43 a fost dată în folosinţă în anul 1964, la 15 septembrie. De atunci şi până astăzi nenumărate instituţii au funcţionat în această incintă:
  • Şcoala cu clasele l-VIII nr. 26 Constanţa
  • Liceul de Marină Militară.
  • Facultatea de Educaţic Fizică a Institutului Pedagogic Constanţa.
  • Centrul de Perfecţionare a Lucrătorilor din Marină.
Şcoala a fost înfiinţată la data de 1 septembrie 1989, cu denumirea de „Şcoala cu clasele l-VIII nr. 43 Constanţa”.  
 
Citește și:

UPDATE
Farul Constanța, vizită la Școala Gimnazială nr. 43 „Ferdinand“, în programul „Învățăm să fim campioni“ (GALERIE FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii