Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:53 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța va avea centre de examen pentru obținerea certificatelor Pearson, de limbă engleză

ro

03 Mar, 2021 00:00 2381 Marime text
  • Pearson este un Centru de Excelență, un furnizor de examene de certificare lingvistică, la fel de important cum este și Universitatea Cambridge

  • 143 de persoane au participat la seminariile web Blended Learning și Sprijinirea dezvoltării competențelor cheie

La ultima conferință de presă desfășurată în luna ianuarie, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa anunța încheierea, în premieră la nivel naţional, a unui protocol de colaborare cu partenerul oficial al Pearson for Romania, Excellent English Education SRL, care va permite calificarea cadrelor didactice pentru a realiza astfel de teste şi organizarea lor în judeţul Constanţa.

În luna februarie 2021, coordonatorul Excellent English Education SRL, partener exclusiv al Pearson for Romania, a organizat seminariile web Blended Learning și Sprijinirea dezvoltării competențelor cheie, la care au participat 143 de participanți înregistrați din Constanța. Un procent satisfăcător de 37%, precizează ISJ Constanța, întrucât statisticile globale arată că participarea la seminarii web este de aproximativ 30% din cei care s-au înregistrat inițial. Toți participanții au primit certificate care să ateste implicarea în această activitate, precum și materiale suplimentare în vederea aprofundării temelor de discuție.

Pearson este un Centru de Excelență, un furnizor de examene de certificare lingvistică, la fel de important cum este și Universitatea Cambridge. „Este important acest fapt pentru că, în noul ordin de ministru nr. 6063/24.11.2020 Pearson apare cu 12 examene de echivalare și recunoaștere internațională, în lista dată de către Ministerul Educației și Cercetării, cu aplicabilitate pentru toți elevii care doresc echivalare, fie la clasa a VIII-a pentru clasele cu program de studiu bilingv fie pentru examenul de bacalaureat național. PTE are - ca și Cambridge - 4 nivele acreditate de către Ministerul Educației și Cercetării. Vom debuta, în primul rând, prin formarea profesorilor de limba engleză care vor fi și examinatori PTE, așa cum există și examinatori Cambridge. În etapa următoare vom avea selectarea unităților de învățământ pe raza județului Constanța pentru formarea centrelor de examen. Elevii vor putea susține examene pornind de la nivel B1 (elevi din clasele primare) până la nivelul C2 (pentru elevii din clasele a XI-a și a XII/XIII-a, studenți, adulți)”, a precizat prof. Bianca Matei, inspector școlar de specialitate limbi străine.


Citește și:

Ca urmare a scăderii drastice a cifrei de școlarizare în învățământul constănțean: Normele profesorilor vor depinde de abilitățile manageriale ale directorilor


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii