Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:10 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Conferința Internațională Cyber ETEE la Universitatea Maritimă din Constanța

ro

12 Jul, 2022 16:25 1157 Marime text
Conferința Internațională Cyber ETEE la Universitatea Maritimă din Constanța. Foto: Universitatea Maritimă ConstanțaIndustria maritimă, la nivel global, are o importanță covârșitoare prin natura sa și prin capacitatea de a afecta economia mondială. Securitatea cibernetică maritimă trebuie să abordeze probleme extrem de dificile, deoarece industria maritimă funcționează ca o zonă de convergență a infrastructurilor critice, în care riscul de contagiune și al efectelor conexe, greu de estimat, este unul foarte mare.

Universitatea Maritimă din Constanța, în parteneriat cu European Security Defence College (ESDC), organizează două evenimente internaționale de prestigiu:

1) Școala de Vară Cyber ETEE (nivel strategic/tactic/tehnic), ce se va desfășura în Constanța, la sediul Universității Maritime din strada Mircea cel Bătrân nr. 104, în perioada 12-15 iulie 2022.

2 Cea de a şasea ediţie a Conferinței Internaționale BSCySeC#6 - Black Sea Maritime Cyber Security, sub egida Cyber ETEE Conference, care va avea loc în aceeași locație, în perioada 12-14 iulie 2022, în cadrul căreia se vor aborda cele mai relevante subiecte de securitate cibernetică din 2022.

Conferința Internațională Cyber ETEE la Universitatea Maritimă din Constanța. Foto: Universitatea Maritimă ConstanțaPotrivit unui comunicat al Universității Maritime Constanța, efectele resimțite de pandemie și, mai nou, de războiul din Ucraina și-au pus amprenta pe acest sector, securitatea cibernetică devenind un factor primordial în stabilitatea socială și economică globală. „Universitatea Maritimă din Constanța are vocația de a reuni expertize majore în domeniul securității cibernetice, vocație care se dorește a se materializa prin crearea unor alianțe și relații de durată cu principalii actori internaționali în domeniul securității cibernetice. ” - a declarat cu prilejul deschiderii evenimentelor, prof. univ. dr. ing. Cornel Panait, pre ș edintele senatului UMC.

Ediția din acest an a Conferinței Internaționale Black Sea Maritime Cyber Security, se va desfășura în format hibrid și va cuprinde prezentări pe următoarele secțiuni: Cyber Power Geopolitics, Cyber Diplomacy and Deterrence, Cyber Insurance and Supply Chain, Cyber Society Resilience, Mutually Assured Cybersecurity, Ransomware Global Terrorism, Cyber Intelligence și Surveillance and Privacy.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii