Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:34 23 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Colaborare interuniversitară Schimb de stagii de cercetare între studenţii de la „Ovidius“ şi cei suedezi

ro

31 Oct, 2014 00:00 1829 Marime text
Delegaţia Institutului Naţional pentru Cercetare în Domeniul Protecţiei Mediului din Suedia (IVL) s-a aflat în vizită la Constanţa, în perioada 27 - 29 octombrie.
 
Condusă de Östen Ekengren, director adjunct al Institutului, din delegaţie au făcut parte Jonas Röttorp şi Ronny Arnberg. Printre obiectivele incluse în programul vizitei s-au numărat Universitatea „Ovidius“ din Constanţa, RAJA SA şi Monsson Group.
La întâlnirea finală organizată la Institutul pentru Nanotehnologii şi Surse Alternative de Energie (INSAE) din cadrul Universităţii „Ovidius“, specialiştii din Suedia şi membrii colectivului de cercetare, coordonat de prof. dr. ing Eden Mamut, au evaluat posibilităţile de colaborare şi proiectele concrete în care specialiştii suedezi se pot implica. Astfel, părţile au convenit ca, în perioada următoare, să se analizeze posibilitatea realizării unor proiecte de cercetare în domeniul utilizării materialelor nano-structurate în aplicaţiile de tratare şi epurare a apei, a eficienţei energetice şi a producerii inteligente de energie în staţiile de epurare, precum şi în domeniul evaluării impactului pe întregul ciclu de viaţă pentru diferite tipuri de materiale.
 
O atenţie specială va fi acordată realizării unui sistem de mobilitate a studenţilor suedezi de la masterat şi doctorat, care vor avea posibilitatea de a realiza stagii scurte de 3 - 6 luni, în cadrul INSAE.
 
„Cele două colective de cercetători au mai convenit să colaboreze la realizarea unei monografii de referinţă pe tema Managementului Energiei în procesele de tratare şi epurare a apei. Echipa de cercetare din cadrul IVL şi-a exprimat interesul de colaborare la proiectul INSAE, de realizare a unei platforme marine de cercetare interdisciplinare şi colaborare interuniversitară“, se arată într-un comunicat de presă al Universităţii „Ovidius“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii