Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:19 28 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chestionarul de exprimare a intenției de vaccinare în rândul elevilor minori, validat de Ministerul Sănătății

ro

23 Sep, 2021 17:57 1321 Marime text
  • Chestionarele nu necesită asumare prin semnătură și pot fi transmise și în format electronic.

Începând de vineri, 24 septembrie 2021, chestionarul (disponibil aici) va fi diseminat în unitățile de învățământ, prin intermediul inspectoratelor școlare județene. Acesta nu este obligatoriu, nu constituie obligație de vaccinare și va fi pus la dispoziția părinților în vederea completării, informează Ministerul Educației, într-un comunicat de presă. 

Persoana desemnată pentru protecția sanitară la nivelul unității de învățământ, în conformitate cu dispozițiile ordinului comun al ministrului Sănătății și al ministrului Educației, va transmite Direcțiilor de Sănătate Publică (DSP) chestionarele completate de către părinți/tutori legali.

„În cazul exprimării intenției de vaccinare, vaccinarea elevilor minori se va efectua numai cu acordul informat, exprimat în scris, în prezența părintelui/tutorelui legal al copilului!

Scopul completării chestionarului este sprijinirea celor care doresc să se vaccineze și beneficiază de acordul informat, exprimat în scris, al părinților sau reprezentanților legali, prin organizarea de echipe mobile de vaccinare în școli de către Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) și Direcțiile de Sănătate Publică“ - mai transmite sursa citată.


Chestionarele nu necesită asumare prin semnătură și pot fi transmise și în format electronic. 

Sursa foto: Ministerul Educației

Ti-a placut articolul?

Comentarii