Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:41 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centru de zi şi after-school la Topraisar, proiecte ţinute pe loc de o hotărâre de Guvern

ro

28 Aug, 2014 00:00 2484 Marime text
Banii nu sunt niciodată de ajuns pentru ca primarii să poate duce la bun sfârşit toate proiectele pe care şi le-au propus, destinate comunităţilor pe care le au în grijă. Însă, treptat, lucrurile încep să se schimbe.

De exemplu, în comunitatea de la Topraisar se fac paşi mici, dar constanţi, pentru demararea unei investiţii importante: „Proiectul în vederea construirii unui centru de zi a fost depus spre finanţare în urmă cu câţiva ani, la Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice. Acesta a fost aprobat, urmând ca, în decursul acestui an, să fie demarate lucrările de reabilitare a sediului vechii grădiniţe, spaţiu unde va funcţiona centrul.

Am semnat contractul de finanţare, după ce au venit în vizită, pe teren, cei de la Brăila, de unde vom primi acordul efectiv. Noi suntem pregătiţi să ne apucăm oricând de treabă, doar că trebuie să aşteptăm Hotărârea de Guvern care să de startul lucrărilor. Investiţia aceasta se ridică la valoarea de 100.000 de euro, partea noastră de cofinanţare fiind de aproximativ 20%. Este o lucrare importantă, mai cu seamă pentru copiii care au nevoie de consiliere psihologică specializată. Este un proiect de suflet, aş putea spune. Centrul se va dedica nevoilor copiilor de până la clasa a IV-a“, a declarat primarul comunei Topraisar, Gheorghe Stelian.
O altă lucrare, la fel de importantă, este cea de construire a unui after-school. Potrivit primarului Gheorghe Stelian, proiectul a fost depus prin Grupul de Acţiune Locală (GAL). „Am semnat contractul de finanţare. Va fi un after-school de care se vor bucura copiii din comună, de la clasele I-IV. Aşteptăm un semnal de la centru, pentru a putea demara lucrările de reabilitare a sediului vechii grădiniţe, care va adăposti acest obiectiv“, a mai spus gospodarul-şef.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii