Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:32 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce vor face elevii din Constanţa în Săptămâna „Şcoala Altfel 2016“

ro

18 Apr, 2016 00:00 3777 Marime text
 

Activităţi pentru educaţie ecologică şi protecţie a mediului, activităţi tehnico-ştiinţifice, activităţi de educaţie rutieră, concursuri sportive, culturale, excursii. Acestea sunt doar câteva dintre activităţile din cadrul Programului „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!“, care se va desfăşura în această săptămână.
 
Este al cincilea an în care Ministerul Educaţiei susţine educaţia alternativă prin activităţi informale pentru copii prin „Programul Şcoala Altfel 2016 - Să ştii mai multe, să fii mai bun!“. Profesorii şi învăţătorii sunt elemente-cheie în acest program, cei care stabilesc programul activităţilor, pe baza propunerilor venite din partea părinţilor şi a elevilor. Este important ca activităţile alese să aibă, pe lângă partea educativă, şi o parte distractivă, informală.
 
„Şcoala Altfel 2016“ este un program dedicat activităţilor extracurriculare şi extraşcolare. În această săptămână specială, şcolile şi grădiniţele, prin profesori, învăţători şi educatori, se străduiesc să le ofere tinerilor cele mai interesante experienţe de învăţare neconvenţională.
 
Elevii din cadrul mai multor unităţi de învăţământ din judeţul Constanţa vor vizita Aeroportul Mihail Kogălniceanu, Delfinariul şi Microrezervaţia, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Marină „Grigore Antipa“, Muzeul Marinei, Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie, Muzeul de Artă, Muzeul de Artă Populară, Muzeul Marinei Militare şi multe alte obiective. Grădiniţele, şcolile generale şi liceele din judeţul Constanţa au anunţat deja Inspectoratul Şcolar Judeţean cu privire la activităţile care vor fi desfăşurate în Săptămâna „Şcoala Altfel 2016“.
 
Astfel, timp de o săptămână, orele normale sunt înlocuite de activităţi speciale, pe care părinţii, elevii şi învăţătorii le pot stabili împreună. Activităţile sunt organizate de luni până vineri, iar numărul de ore petrecut trebuie să fie egal cu numărul de ore petrecut în mod normal în sălile de clasă. Elevii care lipsesc de la „Şcoala Altfel“ vor primi absenţe în catalog.
 
Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, vacanţa de primăvară este programată în perioada 23 aprilie - 3 mai. Cursurile vor continua de miercuri, 4 mai, până vineri, 24 iunie. Vacanţa de vară va începe sâmbătă, 25 iunie, şi se va încheia duminică, 11 septembrie. Cursurile claselor terminale din învăţământul liceal se vor încheia pe 3 iunie, iar ale ultimei clase de gimnaziu, pe 17 iunie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii