Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:48 21 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce a hotărât Consiliul Profesoral al Liceului „Virgil Madgearu“ din Constanţa în privinţa elevului violent „Breasla profesorilor se simte lipsită de apărare“

ro

15 Dec, 2017 00:00 1444 Marime text
Ieri, la Liceul Tehnologic „Virgil Madgearu“ din Constanţa a avut loc întrunirea Consiliului Profesoral, context în care urma să se stabilească ce sancţiune va primi elevul repetent din clasa a IX-a, profesională, care, săptămâna trecută, a agresat grav o profesoară în timpul orei.
 
Prof. Aurelia Năstase, directorul Liceului Tehnologic „Virgil Madgearu“, ne-a declarat însă că nu s-a luat nicio hotărâre, deşi întregul corp profesoral este încă şocat şi revoltat de cele întâmplate. „Legislaţia este extrem de restrictivă, iar scăderea notei la purtare nu era o soluţie, întrucât are deja 170 de absenţe în catalog şi, conform regulamentului, la 10 absenţe i se scade un punct, deci imaginaţi-vă ce notă va avea. Şi nu aceasta ar fi fost soluţia. Împreună cu colegii mei, intenţionăm să propunem modificarea legislaţiei, pentru că nu putem merge din rău în mai rău, să ne mai trezim cu astfel de situaţii şocante. Cert este că breasla profesorilor se simtă lipsită de apărare!“, a adăugat directorul Năstase.
 
La finalul Consiliului Profesoral, s-a decis să se solicite o copie după hotărârea luată de procurori, prin care s-ar părea că elevul are restricţie de a se apropia de clasa a IX-a B şi de profesoara care i-a căzut victimă.

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • maria 15 Dec, 2017 10:05 Dat afara din scoala si trimis la facut sosele. ce atita balmajeala. Bine ca sintem foarte grijulii cu toti derbedeii. Politia si justitia sa-si spuna cuvintul. Antisocialii astia nu se supun acelorasi legi ca si restul cacetatenilor? Si ,in fond, de ce trbuie sa faci scoala cu forta. Societatea are nevoie si de aia care sa puna circa si sa impunga vagoane. Chiar toata lumnea trebuie sa fie intelectuala.? Atunci, cine mai trage cizmele?