Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:41 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Festivitate de premiere a „Concursului pe meserii din învățământul profesional“, etapa județeană (galerie foto)

ro

27 Feb, 2020 16:16 2318 Marime text
După ce sâmbătă au susținut proba scrisă, cei 28 de elevi de clasa a XI-a au demonstrat ieri cât de buni sunt și la proba practică.

La etapa județeană a concursului care s-a desfășurat la Colegiul Comercial „Carol I” s-au calificat elevi de la Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida”, Colegiul Comercial „Carol I”, Liceul Tehnologic „Virgil Madgearu” și Liceul Tehnologic „I.N. Roman”.

Chiar dacă emoțiile au fost mari și pentru mulți dintre ei a fost primul concurs la care au participat, adolescenții au reușit să se mobilizeze și să își arate priceperea în meseria pe care și-au ales-o. Ieri au fost desemnați cei mai buni frizeri, ospătari și mecanici din județ.

Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, prezent la festivitatea de premiere a declarat: „Avem peste tot oameni cu câte două, trei diplome de licență, masterat, doctorat, dar care, în realitate, sunt fie supracalificați, fie necalificați pentru ceea ce cere piața. Întotdeauna în viață construim de jos în sus. Vă doresc tuturor să evoluați, să ajungeți să schimbați lumea în bine. Nu există meserie în care să nu poți inova. Învățământul dual în Constanța devine o prioritate”.

De asemenea, la festivitate au participat profesorii îndrumători, inspectorii de specialitate pentru invatamant profesional si tehnic, reprezentanți ai municipalității, precum și directorul general al Camerei de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, Ion-Dănuț Jugănaru.

La nivelul Primăriei Constanța funcționează o comisie pentru implementarea proiectului „Școala profesională în sistem dual” care urmărește, printre altele,  promovarea în comunitate a conceptului de Şcoala Profesională - Şcoală de Excelenţă, precum și generarea unei legături permanente și fructuoase între operatori economici, unitățile de învăţământ  şi autoritatea publică locală.

Sursa foto: Primăria Municipiului Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii