Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:15 11 08 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bacalaureat Absolvenţii de liceu aparţinând minorităţilor naţionale susțin, azi, proba la limba maternă

ro

21 Aug, 2018 09:49 896 Marime text
Absolvenţii de liceu aparţinând minorităţilor naţionale susțin, azi, proba la Limba şi literatura maternă a examenului de bacalaureat, sesiunea august-septembrie.
 
Această probă se va susţine la maghiară, germană, sârbă, slovacă, croată, turcă, ucraineană şi italiană.
 
Cea de-a doua sesiune a examenului naţional de Bacalaureat 2018, la care s-au înscris 45.000 de candidaţi, a început luni.
 
Potrivit datelor transmise de inspectoratele şcolare judeţene, din totalul celor înscrişi, 28.488 de candidaţi sunt din promoţia 2017 - 2018, iar 16.564 provin din promoţiile anterioare.
 
Sesiunea august - septembrie a examenului va continua pe 22 august cu proba obligatorie a profilului şi pe 23 august - proba la alegere a profilului şi specializării.
 
În zilele de 24 şi 27 august se desfăşoară evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, urmată de evaluarea competenţelor în limba maternă în 28 august.
 
Totodată, în intervalul 29 - 30 august are loc evaluarea competenţelor digitale, iar evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională este programată în zilele de 30 şi 31 august.
 
Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 1 septembrie, până la ora 12,00. În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 12,00 şi 16,00.
 
Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 6 septembrie.
 
Potrivit MEN, accesul candidaţilor în centrele de examen la probele scrise se face în intervalul 7,30 - 8,30, pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie. Timpul destinat redactării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. Pentru rezolvarea subiectelor, candidaţii vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru.
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii