Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:03 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bacalaureat 2023. Iată subiectele de la Limba și Literatura română

ro

26 Jun, 2023 10:19 2217 Marime text
 Emoții pentru absolvenbții de liceu azi, 26 iunie 2023! 

Examenul de Limba și literatura română din cadrul examenului de Bacalaureat 2023 evaluează competențele de comunicare, înțelegerea și interpretarea textelor literare, precum și cunoștințele despre operele și autorii canonici studiați în învățământul liceal.

La primul subiect, candidații au primit un text la prima vedere din „Ion Creangă. Viața și opera” de George Călinescu.

 

La subiectul al 3-lea, la real, elevii au avut de prezentat particularitățile unui text narativ al lui Liviu Rebreanu sau Camil Petrescu, . La subiectul al doilea, au avut un text aparținând lui Alexandru Vlahuță. 

Facem precizarea că probele fac referire la profilul real. 
 
La subiectul 3 de la profilul uman, candidații au avut de realizat o caracterizare de personaj dintr-o operă la alegere aparținând lui Liviu Rebreanu sau Camil Petrescu.

Candidații au la dispoziție 180 de minute să rezolve subiectele la Limba română de la BAC 2023.

Peste 4800 de absolvenți ai claselor a XII-a/a XIII-a, așteptați la probele scrise ale examenului național de Bacalaureat (sesiunea iunie-iulie 2023)
 
Potrivit unui comunicat al ISJ Constanța, probele scrise ale examenului național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2023, debutează luni, 26 iunie 2023, cu Proba de limba și literatura română. La nivelul județului Constanța au fost desemnate 16 centre pentru susținerea acestor probe.
 
Pentru acest examen s-au înscris 4863 de absolvenți (4266 serie curenta, 597 serie anterioară), după cum urmează:Proba scrisă Ea)- 4498 de candidați;
  • Proba scrisă Eb)- 9 candidați;
  • Proba scrisă Ec)- 4546 de candidați;
  • Proba scrisă Ed)- 4679 de candidați. Afișarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 3 iulie.
Reamintim faptul că, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, afișarea rezultatelor se va face prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului.
 
Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, 3 iulie 2023, în intervalul orar 12:00 - 18:00. Cererea de contestații va fi însoțită de o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.


Citește și: Bacalaureat 2023. Emoții pentru elevii din Constanța, înaintea probei la limba română, prima din cadrul examenului (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii