Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:57 22 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bacalaureat 2021 Sesiunea a II-a. Câți absolvenți au participat la proba obligatorie a profilului

ro

17 Aug, 2021 17:51 573 Marime text
  • Au participat 20.806 candidați din totalul celor 25.556 de candidați înscriși.
  • 4.721 de candidați au absentat, iar 29 de candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

Astăzi, 17 august, s-a desfășurat proba obligatorie a profilului din cadrul examenului național de bacalaureat - proba E).c), sesiunea august - septembrie 2021. Au participat 20.806 candidați din totalul celor 25.556 de candidați înscriși. 4.721 de candidați au absentat, iar 29 de candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

Potrivit Ministerului Educației, subiectele și baremele de corectare pentru această probă au fost publicate la ora 15:00, pe site-ul subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Următoarea probă scrisă - proba la alegere a profilului și specializării - E.d) - va avea loc miercuri, 18 august, în timp ce proba la Limba și literatura maternă - proba E.b) -  este programată joi, 19 august.

Afișarea primelor rezultate, prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor - RGPD/GDPR), va avea loc în data de 31 august (până la ora 12:00).

Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 - 18:00, atât în format fizic, cât și electronic. În acest sens, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

„Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (1 - 3 septembrie), vor fi comunicate vineri, 3 septembrie.

Precizăm că, procedurile de echivalare și recunoaștere a competențelor lingvistice și digitale, conform metodologiei specifice, se vor desfășura, la nivelul comisiilor de bacalaureat din unitățile de învățământ liceal, în intervalul 23 - 31 august“ - au precizat reprezentanții Ministerului Educației.

Ti-a placut articolul?

Comentarii