Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:26 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bacalaureat 2021 Liceele din județul Constanța care, înainte de soluționarea contestațiilor, nu au candidați care să fi promovat examenul

ro

05 Jul, 2021 18:45 2822 Marime text
  • Ministerul Educației a publicat astăzi, 05 iulie, pe site-ul dedicat (bacalaureat.edu.ro), rezultatele obținute de absolvenții studiilor liceale care au susținut probele examenului național de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2021.
În trei dintre liceele din județul Constanța, promovabilitatea a fost zero la Bacalaureat. 

Este vorba despre Liceul Agricol Poarta Albă , unde au fost 17 elevi prezenți, Liceul Tehnologic “Mihai Viteazul”, unde au fost șase elevi prezenți și Liceul Tehnologic “Jean Dinu” Adamclisi, cu patru elevi prezenți.

”Acestea sunt liceele din județul Constanța care, înainte de soluționarea contestațiilor, nu au candidați care să fi promovat Examenul Național de Bacalaureat.”, a transmis Sorin Mihai, inspector școlar general.

Ministerul Educației a publicat astăzi, 05 iulie, pe site-ul dedicat (bacalaureat.edu.ro), rezultatele obținute de absolvenții studiilor liceale care au susținut probele examenului național de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2021.

Potrivit ISJ Constnața, rezultatele au fost afișate atât pe pagina web menționată anterior, cât și în centrele de examen, prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidaților, în concordanță cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR).„La nivelul județului Constanța, rata cumulată de promovare (înainte de contestații) este de 64,25%. Pentru promoția curentă, rata de promovare este 70,9%, iar pentru promoțiile anterioare – 27,22%.

Au promovat 3088 de candidați, dintr-un total de 4086 de candidați prezenți. Dintre aceștia, 2889 de candidați provin din promoția curentă, iar 199 de candidați din promoțiile anterioare“ - au transmis reprezentanții ISJ Constanța.

3  candidați au obținut media 10.

Pe discipline de examen, situația candidaților cu note de 10 este următoarea: 57 au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura română; 0 au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura maternă; 58  au obținut nota 10 la proba obligatorie a profilului (Matematică - 27 / Istorie - 31) 198 au obținut nota 10 la proba la alegere a profilului și a specializării.

Contestațiile pot fi depuse/transmise astăzi, 5 iulie, în intervalul orar 12:00 - 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele înregistrate după soluționarea contestațiilor vor fi anunțate vineri, 9 iulie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii