Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:04 04 08 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bacalaureat 2021 Constanța. Doi elevi au fost eliminați pentru fraudă la proba la alegere a profilului și a specializării

ro

30 Jun, 2021 17:26 1391 Marime text
  • Doi candidați au fost eliminați pentru fraudă. Este vorba despre un elev care a susținut examenul la Liceul Teoretic Murfatlar și un elev ce a dat proba la Liceul Tehnologic Lazăr Edeleanu Năvodari, 

La proba la alegere a profilului și a specializării din cadrul examenului de Bacalaureat 2021 în județul Constanța au participat 4593 de absolvenți de liceu. 

Potrivit ISJ Constanța, doi candidați au fost eliminați pentru fraudă. Este vorba despre un elev care a susținut examenul la Liceul Teoretic Murfatlar și un elev ce a dat proba la Liceul Tehnologic Lazăr Edeleanu Năvodari, ambii depistați având asupra lor în sala de examen notițe/însemnări. Aceștia nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului.

Subiectele și baremele de corectare au fost publicate aici, la ora 15:00, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE).  

Ultima probă scrisă din această primă sesiune (limba și literatura maternă) are loc mâine, 1 iulie.

Primele rezultate vor fi afișate în data de 5 iulie, până la ora 12:00.

Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 - 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie.

ISJ Constanța amintește că, în conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor - RGPD/GDPR), rezultatele vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului.

Ti-a placut articolul?

Comentarii