Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:12 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Bacalaureat 2021 Ce subiecte au avut de rezolvat elevii la proba de Limba și Literatura Română (documente)

ro

28 Jun, 2021 11:06 4710 Marime text
  • Absolvenții de liceu de la profilul real și tehnologic, precum si fieliera vocațională au avut un text la prima vedere „Viața lui I.L. Caragiale” de Șerban Cioculescu.

Absolvenții de liceu susțin astăzi prima probă a bacalaureatului 2021, cea la limba și literatura română. Potrivit edupedu.ro, varianta extrasă de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație a fost cea cu numărul 4.

La subiectul I absolvenții de liceu de la profilul real și tehnologic, precum si fieliera vocațională au avut un text la prima vedere „Viața lui I.L. Caragiale” de Șerban Cioculescu.

La subiectul I, punctul B, candidații au avut de redactat un text de minimum 150 de cuvinte în care să argumentezi dacă greutățile vieții pot determina sau nu neglijarea responsabilităților față de familie, raportându-te atât la informațiile din fragmentul de text extras din volumul “Viața lui I.L Caragiale” de Șerban Cioculescu, cât și la experiența personală sau culturală.

Subiectul II a fost un comentariu al unei poezii de Ion Vinea. 

La Subiectul III tinerii au avut de redactat un eseu de minimum 400 de cuvinte în care să prezintăi particularități ale unei nuvele studiate.

„În elaborarea eseului vei avea în vedere următoarele repere:

1. Evidențierea a două trăsături care fac posibilă încadrarea nuvelei studiate într-o perioadă, într-un curent cultural/literar sau într-o orientare tematică.

2. Comentarea a doua episoade/secvențe relevante pentru tematica nuvelei studiate.

3. Analiza a două elemente de structură, de compoziție și/sau de limbaj semnificative pentru nuvela studiata” - se arată în subiectul primit de elevi. 

Baremul de corectare și notare pentru acest subiect va fi publicat azi la ora 15:00.

UPDATE Ora 15: 00

Pe site-ul subiecte.edu.ro au fost publicate subiectele pe care le-au primit astăzi elevii la prim aprobă a bacalaureatului. 

În Secțiunea Documente puteți analiza subiectele și baremele de la prima probă a bacalaureatului, cea de Limba și Literatura Română. 

Sursa: edupedu.ro

Citește și: 

Bacalaureat 2021Un elev de la Liceul cu Program Sportiv N. Rotaru Constanța a fost eliminat pentru fraudă la prima probă a examenului
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii