Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:50 14 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bacalaureat 2021 Câți candidați s-au prezentat la proba scrisă la disciplina Limba și literatura maternă

ro

02 Jul, 2021 09:34 1234 Marime text
  • Nu s-au înregistrat cazuri de candidați eliminați pentru fraudă/tentativă de fraudă.
  • 92 de candidați nu s-au prezentat.

Ieri, 1 iulie, absolvenții învățământului liceal, care au studiat într-o limbă a minorităților naționale (croată, italiană, germană, maghiară, slovacă, sârbă, ucraineană sau turcă), au susținut proba scrisă la disciplina Limba și literatura maternă - E)b).

Potrivit Ministerului Educației, au fost prezenți 5.774 de candidați (98% din cei 5.866 de candidați înscriși). Nu s-au înregistrat cazuri de candidați eliminați pentru fraudă/tentativă de fraudă. 92 de candidați nu s-au prezentat.

Subiectele și baremele de corectare au fost publicate la ora 15:00, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE), pe site-ul dedicat.

Primele rezultate vor fi afișate în data de 5 iulie, până la ora 12:00.

Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 - 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie.

În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR), rezultatele vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii