Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:22 08 03 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bacalaureat 2020 Prima sesiune se încheie la Constanța cu șapte „frauduloși” și nicio temperatură peste 37,3

ro

26 Jun, 2020 00:00 1273 Marime text

Ieri s-a încheiat mult contestata sesiune de Bacalaureat 2020, a generației cu mască, și care, spre surprinderea multora, s-a desfășurat în condiții normale, poate și datorită faptului că temperaturile nu au fost atât de ridicate, ploile domolind... termometrele, deci făcând suportabilă purtarea măștii.
 
La prima probă, la Limba și literatura română, de pe 22 iunie, în cele 21 de centre de examen din județul Constanța au fost prezenți 5.231 de candidați. Trei candidați au fost eliminați din examen pentru tentativă de fraudă: doi de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” Constanța, deoarece aveau asupra lor telefon, respectiv cască, și un elev de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța, care avea la el notițe.
 
La cea de-a doua probă, de pe 24 iunie, s-au prezentat 5.330 de candidați (matematică – 4.175, istorie – 1.155).
Au fost eliminați pentru fraudă trei candidați (Liceul Tehnologic „Tomis” Constanța- telefon, Liceul de Marină Constanța- cască, Liceul cu Program Sportiv N. Rotaru Constanța - ciornă). Aceștia nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.
 
Pentru proba de ieri, Ec) Proba la alegere a profilului, s-au înscris 5.578, dar au absentat 245. Un candidat de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” a fost prins cu notițe asupra lui și a fost eliminat.
Toți cei șapte „frauduloși” nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni de bacalaureat.
 
Primele rezultate vor fi afișate marți, 30 iunie, până în ora 12.00. În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor - RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale prin anonimizarea numelui și a prenumelui.
 
Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 - 19:00 și pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8:00 - 12:00. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.
 
Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie.

 
Citește și:

Elevilor care nu pot participa la examenele naționale 2020, din motive medicale, li se mai oferă o șansă

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii