Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:11 07 12 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bacalaureat sesiunea de toamnă Ministerul Educației, despre desfășurarea ultimei probe scrise

ro

27 Aug, 2020 17:39 1556 Marime text
  • Ministerul Educației a transmis o informare privind desfășurarea ultimei probe scrise din cadrul examenului național de bacalaureat, sesiunea august – septembrie 2020.

La ultima probă scrisă din cadrul examenului național de bacalaureat, sesiunea august – septembrie 2020, proba E).b) – Limba și literatua maternă, au participat 255 de candidați.

Au absentat 62 de candidați. Nu au existat cazuri în care temperatura celor prezenți să depășească valoarea maximă de 37.3̊ C și nici situații cu elevi aflați în izolare sau spitalizați/în carantină. De asemenea, nu s-au înregistrat candidați eliminați.

Potrivit MEC, subiectele și baremele de corectare au fost publicate la ora 15:00, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul de profil.

Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se vor derula în zilele de 28 și 31 august, respectiv 1 septembrie.
Afișarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie (până la ora 12:00) și va fi urmată de etapa depunerii contestațiilor, în aceeași zi, în intervalul orar 14:00 - 20:00.

La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor - RGPD).

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii