Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:53 08 03 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bacalaureat 2020. La proba obligatorie, încă trei eliminați, la Constanța, și alți 102 în țară

ro

24 Jun, 2020 16:22 1036 Marime text

Astăzi, 24 iunie, s-a desfășurat proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de Bacalaureat – E)c), sesiunea iunie – iulie 2020.
Dintre cei 5553 de candidaţi înscriși la nivelul județului Constanța, s-au prezentat 5330 de candidați (matematică- 4175, istorie- 1155). Au absentat 220 de candidați. Niciun candidat nu a avut temperatura peste 37.3 ̊ C.

Au fost eliminați pentru fraudă 3 candidați (Liceul Tehnologic Tomis Constanța- telefon, Liceul de Marină Constanța- cască, Liceul cu Program Sportiv N. Rotaru Constanța- ciornă). Aceștia nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat. Acestora li se adaugă ceilalți 102 candidați eliminați de la licee din țară, conform informării oferite de Biroul de comunicare al Ministerului Educației.
Subiectele și baremele de corectare au fost publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15:00.

Ultima probă, cea la alegere  a profilului, va avea loc mâine, 25 iunie.
Primele rezultate vor fi afișate marți, 30 iunie, până în ora 12.00. În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor - RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui.
Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 - 19:00 și pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8:00 - 12:00. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.
Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie.

Din punct de vedere organizatoric, proba de bacalaureat de astăzi s-a derulat în condițiile impuse de prevederile legale în vigoare. Din păcate, 3 dintre candidații constănțeni nu s-au conformat rigorilor acestui examen deși au participat la instructajul specific. Pentru toți cei implicați în derularea probelor este fundamentală existența unei perspective serioase, responsabile. Le mulțumesc colegilor mei pentru organizarea exemplară de astăzi și le doresc tuturor candidaților mult succes pentru proba de mâine a declarat Anca-Iuliana Dragomir, președintele Comisiei Județene de Bacalaureat Constanța.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii