Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:30 25 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bacalaureat 2020 ISJ Constanța raportează promovabilitatea doar la seria curentă

ro

30 Jun, 2020 15:19 1745 Marime text

Conform unui comunicat de presă transmis de Inspectoratul Școlar Județean Constanța, în sesiunea iunie-iulie 2020, au promovat 3.293 de candidați (67,23% candidați din promoția curentă), dintr-un total de 5775 (94,8%) de candidați prezenți.
Precizăm că 317 (5,2%) candidați au absentat, iar 7 candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Aceștia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni ale examenului național de Bacalaureat..

La nivelul județului Constanța 3 candidați au obținut media 10 și 399 de candidați au obținut note de 10 la diverse probe, după cum urmează:
  • 27 de candidați au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura română;
  • 168 de candidați au obținut nota 10 la proba obligatorie a profilului (istorie- 73, matematică- 95);
  • 204 candidați au obținut nota 10 la proba la alegere a profilului și specializării (ex. biologie- 80, fizică- 56, logică și argumentare- 29). 
Precizăm că nota minimă de promovare, pentru fiecare disciplină, este 5 (cinci), iar media finală pentru promovarea examenului este minimum 6 (șase). Procentul de promovare s-a calculat din totalul candidaților prezenți, incluzând în această categorie și candidații eliminați.
Rezultatele (înainte de contestații) au fost afișate astăzi, 30 iunie, la ora 12:00, atât în centrele de examen, cât și pe pagina web dedicată, bacalaureat.edu.ro.
În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor - RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării a publicat rezultatele elevilor prin anonimizarea numelui și a prenumelui.
Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 - 20:00 și pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8:00 - 12:00. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.
Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie.
Sperăm că rezultatele obținute de către absolvenții constănțeni la acest examen se înscriu pe linia proiecției lor educaționale și că acestea vor contribui în mod consistent la conturarea unui traseu profesional de succes a afirmat Anca-Iuliana Dragomir, președintele Comisiei Județene de Bacalaureat Constanța.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii