Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:27 05 06 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ai picat Bacalaureatul de două ori, eşti bun de plată! Cât îi va costa pe tinerii care vor susţine examenul a treia oară?

ro

30 May, 2019 00:00 1934 Marime text
Absolvenţii de liceu care au picat de două ori Bacalaureatul vor achita o taxă daca vor să dea examenul anul acesta. Taxa pentru absolvenţii de liceu din promoţiile anterioare a fost stabilită de Ministerul Educaţiei.
 
Amintim că orice persoană are dreptul să susţină Bacalaureatul fără taxă de maximum două ori. Astfel, anul acesta, cuantumul sumelor ce vor fi achitate de către candidaţii din promoţiile anterioare care au susţinut de cel puţin două ori examenul de Bacalaureat este următorul: pentru toate probele - 290 de lei, pentru o proba scrisă - 65 de lei, iar pentru o probă orală - 30 de lei.
 
Absolvenţii de clasa a XII-a se pot înscrie pentru susţinerea examenului până pe 31 mai 2019. Cursurile pentru clasele a XII-a şi a XIII-a se încheie vineri, 31 mai. Metodologia de organizare şi desfăşurare a examenului de Bacalaureat arată că prima sesiune din 2019 se va desfăşura în lunile iunie-iulie. Pe data de 3 iunie va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A), pe data de 4 iunie - evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (5-6 iunie), pe 7, 10 şi 11 iunie - evaluarea competenţelor digitale (proba D), iar între 12 - 13 iunie - evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C). Candidaţii de altă confesiune decât cea ortodoxă, care sărbătoresc Rusaliile în data de 10 iunie, pot fi programaţi pentru susţinerea probei D în zilele de 7 şi 11 iunie.
 
Probele scrise încep pe 1 iulie, cu proba la Limba şi literatura română, urmată, pe 2 iulie, de proba la limba şi literatura maternă. Ulterior, pe 3 iulie se va desfăşura proba obligatorie a profilului, iar pe 4 iulie - proba la alegere a profilului şi specializării. Primele rezultate vor fi afişate pe 8 iulie (până la ora 12:00), urmate de depunerea contestaţiilor (orele 12:00 - 16:00). Contestaţiile depuse vor fi soluţionate între 9 şi 2 iulie. Rezultatele finale vor fi afişate pe data de 13 iulie.
 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii