Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:03 22 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Admitere în liceu 2021 Mâine va avea loc repartiția computerizată a elevilor în învățământul liceal de stat

ro

23 Jul, 2021 17:51 1048 Marime text
  • În județul Constanța sunt doi elevi care au media 10 la admitere, mai exact au luat 10 la Evaluarea Națională și au obținut 10 și media de absolvire.
  • Repartiția computerizată a elevilor are loc pe 24 iulie 2021.

Emoții mari pentru absolvenții de gimnaziu care vor afla mâine la ce liceu își vor continua studiile din toamnă. Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației, mâine, 24 iulie va avea lor repartiția computerizată a elevilor. 

Reamintim că în urmă cu aproximativ o săptămână a publicat pe site-ul admitere.edu.ro ierarhia mediilor de admitere la liceu, la nivel judeţean și la nivelul municipiului București.

Astfel, absolvenții de clasa a VIII-a care au susținut Evaluarea Națională 2021 au avut posibilitatea de a afla pe ce loc se situează media lor de admitere.

De asemenea, au avut ocazia de a face un calcul să afle ce șanse au de a intra la liceul în care doresc să își continue studiile.

Potrivit acestei ierarhii, în județul Constanța sunt doi elevi care au media 10 la admitere, mai exact au luat 10 la Evaluarea Națională și au obținut 10 și media de absolvire. Cei doi elevi sunt de la Colegiul Național Mircea cel Bătrân din Constanța. 

În top 10 după media de admitere se mai află un elev de la Liceul Teoretic Ovidius Constanța cu media 9,99, un alt elev de la aceeași unitate de învățământ cu media 9,98, urmați fiind de un elev de la Școala Gimnazială nr. 30 Gheorghe Țițeica Constanța - cu media 9,96, un elev de la Școala Gimnazială nr. 24 Ion Jalea Constanța și unul de la Colegiul Național Mircea cel Bătrân Constanța, ambii cu media 9,93, urmați de trei elevi de la Colegiul Național Mircea cel Bătrân Constanța (2 elevi) și Școala Gimnazială nr. 28 Dan Barbilian Constanța (1 elev) - toți cu media de admitere 9,92.  

Ierarhia mediilor de admitere în liceu din județul constanța poate fi analizată pe admitere.edu.ro

Înscrierea în clasa a IX-a, în liceele de stat, se face fără examen, pe baza mediei de admitere. Repartiția computerizată a elevilor are loc pe 24 iulie 2021.

Ti-a placut articolul?

Comentarii