Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:20 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Academica BNR, la Universitatea „Ovidius“ Rectorul Sorin Rugină - „Evenimentul ne arată că avem parteneri importanţi“ (galerie foto)

ro

05 Sep, 2014 00:00 3365 Marime text
Universitatea „Ovidius“ din Constanţa şi Banca Naţională a României (BNR) au organizat, ieri, Conferinţa „Aderarea României la Uniunea Bancară şi ajustarea sectorului bancar“, susţinută de prof. univ. dr. Florin Georgescu, prim-viceguvernatorul BNR. Evenimentul a avut loc în Aula albastră a Universităţii „Ovidius“ din Constanţa.

„Această iniţiativă, deosebit de lăudabilă, de a face o manifestare anuală, are un impact deosebit în mediul educaţiei. Universitatea «Ovidius» este un promotor al educaţiei, cu foarte multe proiecte în această direcţie care se adresează elevilor, studenţilor, dar cel mai de succes este această manifestare în Academica BNR. Mă bucur că suntem gazde, asta ne motivează şi ne arată că avem parteneri importanţi“, a declarat prof. univ. dr. Sorin Rugină, rector al Universităţii „Ovidius“.

Prim-viceguvernatorul BNR a relatat, în cadrul conferinţei, despre reforma sistemului financiar European în scopul dezvoltării economice, despre Uniunea Bancară ca pilon fundamental al întăririi Uniunii Economice Monetare şi despre noua arhitectură a guvernanţei economice a Uniunii Europene. „Obiectivul întăririi reglementării şi supravegherii sectorului financiar european este un răspuns eficace la criza financiară ce duce la creşterea rezistenţei la factorii de risc a instituţiilor financiare şi la asigurarea fluxului de fonduri pentru economie“, a subliniat prof. univ. dr. Florin Georgescu.

Evenimentul se află la cea de-a patra ediţie şi s-a desfăşurat ca acţiune a proiectului Academica BNR, derulat în Constanţa în cadrul parteneriatului BNR, Universitatea „Ovidius“, Universitatea Maritimă şi Academia Navală „Mircea cel Bătrân“ şi alte universităţi din ţară. Academica BNR își propune un dialog direct al Băncii Naționale a României cu mediul academic, în vederea sprijinirii îmbunătăţirii curriculei în domeniul finanţe-bănci, impulsionării cercetării ştiinţifice în domeniu și pentru aprofundarea unor aspecte macroeconomice la nivelul strategiilor și politicilor economice ale României, dar şi a celor de la nivel european şi mondial.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii