Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:38 27 09 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A XV-a ediție a Concursului pentru Elevi și Studenți în Tehnologia Informației – ESTIC, la Universitatea Ovidius din Constanța

ro

24 May, 2022 13:58 2017 Marime text
Universitatea Ovidius ConstanțaFacultatea de Matematică și Informatică (FMI) din cadrul Universității Ovidius din Constanța (UOC) organizează sâmbătă, 28 mai 2022, de la ora 09.00, cea de-a XV-a ediție a Concursului pentru elevi şi studenţi în tehnologia informaţiei – ESTIC 2022, informează conf. univ. dr. Elena Pelican, organizatorul evenimentului, citat de Biroul de Presă al Universității Ovidius Constanța. 

Potrivit sursei citate, concursul este destinat elevilor de liceu şi studenţilor pasionaţi de domeniul IT şi se va desfășura în format clasic, putând participa în online doar concurenții care nu sunt din județul Constanța sau cei care, din motive obiective, nu pot participa fizic. Platformele online disponibile pentru concurs vor fi specificate de către organizatori pentru concurenții care solicită participarea în acest format.

„Concurenţii pot participa cu aplicaţii software originale, care vor fi apreciate din punct de vedere al gradului de dificultate al algoritmilor si tehnologiilor folosite, originalității și actualității soluției oferite, al calităţii implementarii si utilităţii practice. Discuţiile interactive le vor oferi tuturor participanţilor ocazia unui schimb de experienţă inedit cu profesionişti din domeniul IT”, precizează conf. univ. dr. Elena Pelican.

După finalizarea competiţiei, cei mai buni participanţi vor fi premiați de cadrele didactice ale FMI și companiile IT partenere (Teamart Software Services, Senior Software, Cornerstone Technologies, Banca Transilvania, Reporting Center, Xact Consulting, AquaSoft, BlueCode).

Cu această ocazie, companiile din domeniul IT le vor prezenta studenților propriul domeniu de activitate, oferta de job-uri și internship-uri disponibile.

Pentru detalii suplimentare, accesați: https://fmi.univ-ovidius.ro/estic-2022/
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii