Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:45 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

2.337 de studenţi înmatriculaţi la „Ovidius“ Rectorul Sorin Rugină - „Admiterea a fost o provocare pentru noua echipă managerială“

ro

31 Jul, 2014 00:00 2386 Marime text
Prima sesiune de admitere în cadrul Universităţii „Ovidius“ Constanţa s-a încheiat, noul rector, prof.  univ. dr. Sorin Rugină, declarându-se mulţumit de rezultate.

„Admiterea a reprezentat o şansă de a arăta că ceea ce s-a întâmplat anul trecut (n.r. arestarea fostului rector al Universităţii „Ovidius“, Dănuţ Tiberius Epure) a fost o întâmplare şi că instituţia poate garanta un examen organizat în condiţii normale, după anumite rigori şi regulamente. Admiterea din prima sesiune s-a desfăşurat în condiţii normale. Suntem mulţumiţi de rezultate“, a declarat, ieri, în contextul unei conferinţe de presă, rectorul Universităţii „Ovidius“, prof. univ. dr. Sorin Rugină. Acesta a mai adăugat: „prin eforturi conjugate cu Senatul, am adus la zi metodologia şi au fost elaborate procedurile speciale pentru fiecare facultate în parte şi pentru fiecare probă de concurs. A fost o provocare pentru noua echipă managerială. Suntem mulţumiţi de rezultate, de numărul de candidaţi care au participat, dovedind că sunt pregătiţi să intre la facultate“.

Potrivit datelor puse la dispoziţie de instituţia superioară de învăţământ, la data de 25 iulie se înscriseseră 4.072 de candidaţi pentru studii de licenţă, 635 de candidaţi pentru studii de masterat şi 252 pentru învăţământ cu frecvenţă redusă. Dintre aceştia, au fost înmatriculați 2.337 de studenţi, dintre care 2.123 la zi şi 214 la învăţământ cu frecvenţă redusă. Au rămas disponibile 2.797 de locuri (2.361 la zi şi 436 la învăţământ cu frecvenţă redusă), care vor fi scoase la concurs în luna septembrie a acestui an.

După organizarea probelor de admitere, au fost depuse 39 de contestaţii, dintre care două la Facultatea de Litere, 31 la Facultatea de Medicină şi şase la Facultatea de Medicină Dentară. „După rezolvarea contestaţiilor, notele nu au fost modificate“, a mai spus prof. univ. dr. Sorin Rugină.
Dacă am compara numărul de studenţi înmatriculaţi în ultimi trei ani, situaţia se prezintă astfel: în anul 2012 - 2.783, în 2013 - 2.941 şi în 2014 - 2.337. „Este o uşoară scădere, din cauza ratei de promovabilitate a Bacalaureatului. Mai mult, în următorii trei ani, potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale, numărul populaţiei şcolare va scădea cu 40%“, a conchis rectorul Sorin Rugină.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii