Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:07 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Interviu online cu viceprimarul Constanţei, Decebal Făgădău Tema este - Când va ajunge pe masa Consiliului Local Constanţa controversatul PUZ al Peninsulei?

ro

17 Oct, 2013 19:29 6069 Marime text
Unde s-a împotmolit noul Plan de Urbanism Zonal al Peninsulei? Cum va modifica acesta zona istorică a Constanţei, adevărat mozaic cultural şi interetnic? Când va avea Constanţa un nou Plan de Urbanism General? Se pregăteşte Decebal Făgădău pentru o candidatură la Primăria Constanţa?
Vorbim despre aceste probleme mâine, de la ora 11.00, cu viceprimarul municipiului Constanţa, în cadrul unui interviu online, în direct pe www.ziuaconstanta.ro.

Aşteptăm întrebările dumneavoastră prin formularul de comentarii de la sfârşitul articolului sau la adresa interviu@ziuact.ro.

Realizator: Ada CODAU

Nota redacţiei: Pentru a păstra coerenţa şi relevanţa discuţiei, nu vom valida comentariile care nu se referă la temele anunţate, care nu conţin întrebări sau care constau în atacuri la persoană.

Intrebările redacţiei:
 
1. PUZ-ul Peninsulei a iscat anul trecut, la dezbaterea pentru raportul de mediu, discuţii extrem de aprinse. În contextul evenimentului, Alexandru Bălan, preşedintele Ordinului Arhitecţilor din România - Filiala Teritorială Dobrogea, vizibil deranjat de prevederile noului PUZ, a cerut imperativ: „Să nu ne ia nimeni de proşti!”, referindu-se la arhitecţii constănţeni. De atunci şi până astăzi nu a mai avut loc nicio dezbatere pe acest PUZ. Care mai sunt relaţiile între arhitecţii constănţeni şi beneficiarul PUZ-ului, Primăria Constanţa?

1. Sunt aici pentru că am făcut o promisiune domnişoarei ziarist.
2. Mi-aş dori ca PUZ-ul Peninsulei să nască o controversă. Ea nu există.
3. Ordinul Arhitecţilor din România va fi consultat înainte de a aprobarea PUZ-ului Peninsulă.


4. La nivelul municipiului Constanţa funcţionează Comisia tehnică de amenajare a teritoriului, comisie din care fac parte domnii arhitecţi Isacov Mihai, Calotă Dumitru, doamna Ignis Duvagi (membri deplini), domnii Radu Cornescu şi Alexandru Bălan (membri supleanţi), arhitectul şef al municipiului şi subsemnatul. După cum vedeţi, reprezentarea Ordinului Arhitecţilor în comisia ce avizează oportunitatea avizării PUZ-urilor este una semnificativă. Acest lucru, coroborat cu procedurile de dezbatere publică, asigură o agora tuturor celor care au argumente la aceste dezbateri. PUZ-ul Peninsulă a demarat înainte de funcţionarea acestei comisii, dar nu va intra în dezbaterea Consiliului Local fără toate dezbaterile prevăzute de lege şi, în plus, nici fără dezbaterea în cadrul acestei comisii.

2. Arhitecţii constănţeni au ridicat atunci o serie de probleme. S-au adus, până la momentul de faţă, modificări acestui PUZ? În ce constau ele?

Dezbaterea era legată de aspectele de mediu. Dezbaterea tehnică va exista după ce vom obţine toate avizele preliminare.

3. PUZ-ul Peninsulei nu va mai intra în dezbaterea Consiliului Local Constanţa anul acesta. Cărui fapt se datorează această amânare?

Nu. Nu va intra în dezbaterea Consiliului Local anul acesta din mai multe considerente.
- Nu sunt foarte multe solicitări de modificare a PUZ-ului din partea proprietarilor din Zona Peninsulară.
- Nu este definitivată încă strategia pentru următorul exerciţiu cu finanţare din partea Uniunii Europene, iar viitoarele proiecte din Zona Peninsulară vor fi neapărat incluse în această strategie.
- De la PUZ Peninsulă de dorim să fie mai mult decât o reglementare urbanistică. Să fie o linie coordonatoare pentru readucerea la viaţă a inimii oraşului nostru.

4. De ce avize are nevoie acest PUZ şi care este instituţia cea mai dură atunci când vine vorba despre eliberarea unui aviz?

Sunt multe avize de care are nevoie acest PUZ. Nu există instituţii dure, există cadru legal.

5. Cum rămâne cu clădirile din patrimoniul naţional şi cu monumentele din Peninsulă? Cât de protejate sunt ele de acest nou PUZ?

Clădirile de patrimoniu şi monumentele din Peninsulă sunt şi/sau ar trebui să fie protejate de Legea 422/2001. PUZ-ul îşi propune ca, pe lângă ceea ce ar trebui să reglementeze legea, să sprijine şi să coordoneze tipul de viaţă şi de activităţi din aceste clădiri. Din păcate, în momentul de faţă, multe dintre clădirile de patrimoniu ar trebui protejate de însăşi proprietarii lor sau de locatarii abuzivi.

6. Există riscul ca specificul zonei istorice a municipiului Constanţa să fie alterat de noul plan?

Nu, din contră.

7. Ce va însemna, din punctul de vedere turistic, o revitalizare a Peninsulei?

O imagine corectă a ceea ce a fost, este şi va fi Constanţa.

8. Dar despre Planul de Urbanism General al Constanţei ce ne puteţi spune? Valabilitatea lui a fost prelungită până pe 11 februarie 2016, deşi vorbim despre un PUG vechi de 14 ani. De ce?

PUG-ul Constanţei este în lucru. Vă vom ţine la curent despre orice etapă premergătoare aprobării acestuia. Dar, Constanţa are nevoie nu doar de un PUG, ci de un master plan, o strategie de dezvoltare.

9. Putem vorbi, atât în ceea ce priveşte PUZ-ul Peninsulei, cât şi în ce priveşte PUG-ul Constanţei, de eventuale interese „subterane”?

Da, aceste interese subterane sunt ale administraţiei locale şi vizează realizarea unei subtraversări a Zonei Peninsulare şi realizarea unor parcări subterane.

10. Mă refer la alt gen de interese “subterane”.

Nu, cu siguranţă nu.

11. În afară de PUZ-ul Peninsulei, de care vă ocupaţi îndeaproape, ce alte proiecte de anvergură aveţi pentru Constanţa?

Sunt multe proiecte, prefer ca acestea să fie vizibile, nu să vorbesc despre ele.

12. Cum credeţi că se va soluţiona problema câinilor fără stăpân din Constanţa? Cum o va gestiona administraţia publică locală?

În conformitate cu ceea ce spune legea. Ferm.

13. Sunt constănţeni care ne-au semnalat faptul că în Spitalul de Boli Infecţioase, aflat sub „umbrela” municipalităţii, condiţiile sunt deplorabile pentru pacienţi? De ce această situaţie şi ce loc ocupă Sănătatea pe agenda Primăriei Constanţa?

Este prima oară când aud aşa ceva. Vă rog să-mi transmiteţi toate reclamaţiile, pentru a le supune Consiliului de Administraţie şi conducerii spitalului. Eu ştiu că spitalul arată bine, a fost reparat şi modernizat din banii constănţenilor, sunt conştient că se poate mai mult, dar atât ne-am permis. Asta nu înseamnă că nu vom luat toate măsurile să îndreptăm ceea ce reclamă oamenii.

14. Şi pentru că am adus în discuţie instituţii care, într-un fel sau altul, se află şi sub sub „umbrela” municipalităţii, să vorbim şi despre Portul Constanţa. Ministrul Transporturilor, liberala Ramona Mănescu, a declarat acum câteva zile că administraţia locală deţine suficient din acţiunile Portului, anume 20%. Este aici o disensiune politică PSD - PNL? Nu e un secret pentru nimeni că liberalii vor Portul Constanţa.

Nu ştiu ce îşi doresc colegii liberali. Ştiu ce a promis USL în campania electorală şi ştiu ce a declarat premierul, în mai multe rânduri, chiar şi la Constanţa. Aşteptăm acte normative despre care să discutăm, nu zvonuri sau păreri.

15. Despre dumneavoastră se vorbeşte, de câţiva ani, ca despre viitorul candidat al PSD la Primăria Constanţa. Vă pregătiţi pentru o candidatură?

PSD Constanţa este o filială puternică a unui partid puternic, condusă de un lider puternic, Radu Mazăre. Prin urmare, vom avea oricând candidaţi pregătiţi pentru bătăliile electorale. Nu, eu nu mă pregătesc pentru nicio candidatură, sunt un om responsabil, care încearcă să îşi facă datoria atât din poziţia de viceprimar, cât şi din cea de preşedinte al Organizaţiei Municipale a PSD. Întotdeauna am înţeles, din ocuparea unei funcţii, că trebuie să te achiţi de responsabilităţile acesteia, nicidecum să te bucuri de drepturile ei.
Dar, da, mă pregătesc continuu să devin un om mai instruit, un părinte bun, un român demn.

16. De ce, în Constanţa, preţul gigacaloriei este în continuare foarte ridicat?

Întrebarea corectă este de ce, în Constanţa, preţul gigacaloriei este în continuare foarte ridicat pentru cei care au venitul pe membru de familie mai mare de 15 milioane. Răspunsul nu poate fi unul simplu. Sunt mai multe cauze. De la capacitatea de producţie a CET-ului, învechită şi cu randament scăzut, la pierderile mari din reţeaua de transport a CET-ului către punctele RADET, de la faptul că guvernele anterioare au preferat tot felul de investiţii trăznite, decât o modernizare a capacităţii de producţie şi transport a agentului termic, ce încă aparţin Electrocentrale S.A. Bucureşti, la faptul că în România, cel care cumpără mai mult gaz plăteşte mai mult decât cel care cumpără mai puţin. Cred că importantă, în momentul de faţă, nu este analiza “întâmplărilor” care ne-au adus în acest punct. Important este că avem un proiect clar, de preluare a CET-ului de către constănţeni şi atragerea de fonduri europene, private, de orice fel în investiţii care să aibă o singură finalitate: un preţ decent al gigacaloriei.

17. Au existat cazuri în care noi, în calitate de ziarişti, am adresat Primăriei Constanţa solicitări în baza Legii 544 privind liberul acces la informaţiile de interes public. Ne-am confruntat însă cu situaţia în care ni s-a răspuns că solicitarea noastră a fost direcţionată către o direcţie sau alta din cadrul instituţiei de unde, ulterior, nu am mai primit niciun răspuns. Unde anume greşim noi? Există vreo „sincopă” în acest sistem?

Nu mă ocup de comunicare şi nici nu am în subordine această direcţie. Cunosc poziţia ziarului dumneavoastră, o respect, cu toate că nu sunt de acord cu ea. Asta nu înseamnă că nu am încercat să informăm cititorii despre subiectele de interes pentru ei, chiar dacă există şi jurnalişti nemulţumiţi că nu am răspuns întotdeauna subiectelor de interes doar pentru ei.

Conversaţie chat:

InvitatZIUA:  Buna ziua!

InvitatZIUA:  Astept sa inceapa tirul

Anon6821: Ati fost membru in CA al RAJA?

Anon6821: Rectific in AGA al RAJA?

InvitatZIUA:  Da. Am reprezentat Consiliul Local Municipal conform hotararii acestuia, cu respectarea tuturor legilor si fara a incasa nici un fel de indemnizatie sau remuneratie.

Anon6821: ANI a constatat starea dumneavoastra de incompatibilitate pentru perioada in care ati functionat in AGA?

InvitatZIUA:  Nu. Deocamdata cerceteaza. Dar... nici o fapta buna nu ramane nepedepsita

Anon7551: Ce ati scos pozele cu fostul rector al universitatii Ovidius de pagina dvs de facebook?

InvitatZIUA:  Nu le-am postat eu. Am fost „taguit” in acele poze si au disparut automat cand a fost sters contul respectiv.

Anon7551: Sa inteleg ca il renegati pe prietenul dvs Iepure (rectorul prins cu mita)?

Anon6821: Stiti cumva daca prietenul dumneavoastra Sorin Strutinsky va mai reusi sa termine de construit hotelul Hilton din portul Tomis?

AlinaVasiliu: Este o rusine ca s-a ajuns in Constanta la cea mai scumpa gigacalorie din tara! Ce poate face un om care nu are posibilitatea de a investi aproape o suta de milioane de lei intr-o centrala pe gaze si este nevoit sa plateasca la RADET circa 850 lei pe luna (!!!) pentru caldura excesiva, din cauza careia trebuie sa stea iarna cu geamurile deschise?  Cum as putea eu sa-l conving pe directorul RADET ca nu-mi permit sa platesc atata si nu am nevoie de 30 de grade in casa? E normal sa ia si pielea de pe oamenii care nu-si permit centrale proprii pentru a compensa pierderea in fiecare an a numerosi abonati? La anul poate voi reusi sa cumpar centrala, iar RADET va ajunge la un moment dat sa-si piarda obiectul de activitate.

Anon6821: Subscriu comentariului Alinei. Totul se intampla in conditiile in care COMTEXT, firma in care sunt asociati Radu Mazare si Nicusor Constantinescu are datorii de miliarde la RADET.

InvitatZIUA:  Nu, nu reneg pe nimeni. Relatia cu Danut Epure a fost una institutionala, nicidecum personala. Fotografiile au fost facute cu prilejul intalnirilor oficiale, nu in situatii particulare si nu la initiativa mea. Personal... am fost mai apropiat de Mihai Gartu decat de Danut Epure.

InvitatZIUA:   Stiu ca pentru construirea hotelului Hilton am eliberat autorizatie de construire si imi doresc sa se construiasca cat mai repede. Barfelor nu le raspund de fel...

Anon7551:  Sa inteleg ca veti spune la fel cand va fi condamat Mazare in dosarul retrocedarilo, ca ati avut doar relatia profesionala?  

Anon6821: Care anume este barfa la care faceti referire ca nu raspundeti? Domnul Strutinsky este asociat in firma Astera Consulting prin offshore-ul Perceptual Intertrade LTD, actele fiind traduse chiar de sotia dumneavoastra. Sunteti la curent cu aceste date?

Anon6821: Recte, domnul Strutinsky construieste Hilton. Cu un mic ajutor de la sotia dumneavoastra.

Anon7551: Domnule Fagadau pana cand va veti ascunde in spatelui unui discurs de opozitie! De 12 ani va auzim cum va plangeti ca  voi de la PSD, sunteti neputinciosi!?!?

InvitatZIUA:  Sotia mea este translator autorizat. Daca traducerea unui document este un ajutor... e cam fortat, nu credeti?

Anon6821: Da, aveti dreptate. Totusi, cand sotia viceprimarului traduce documente pentru unul dintre asociatii primarului, se nasc intrebari, nu-i asa?

InvitatZIUA:  Eu nu ma ascund in spatele nici unui discurs. Sunt viceprimar din anul 2009 si incerc sa imi fac datoria fata de constanteni. Asa si atat cat pot...

Anon8434: Va place sa fiti in umbra lui Radu Mazare si lui Gabi Stan?

Anon8434: Cand va fi gata CET-ul promis in campania electorala?

Anon6821: Vi se pare normal ca parcarile din Mamaia sa fie oferite la gramada, pentru 15 ani, unei singure firme care va urma sa pastreze 75 % din incasari? Vi se pare normal ca firma care a primit parcarile de la Confort Urban sa apartina finului directorului de la Confort Urban?

InvitatZIUA:  Nu ma ascund, nu am nevoie, cred ca ma confundati.

InvitatZIUA:  CET-ul, pretul gigacaloriei sunt subiecte pe care nu vreau sa le dezbat in acest moment. Prefer sa primesc injuraturi si, cand voi fi pregatit, sa vin cu solutii

Anon8434: In afara de a fi un purtator de cuvant lui Mazare ce concret faceti pentru constanteni?

InvitatZIUA:  La fel s-a intamplat si in cazul Peninsulei. Toata lumea a injurat, am facut proiecte, lucrez/lucram la ele, e pragmatic, dar durabil.

Anon8434: PSD este de 12 ani la putere la Constanta? De cat timp mai aveti nevoie sa faceti ceva pentru constanteni?

Anon6821: Aceeasi peninsula in care lucrarile au fost castigate de doua firme cu acelasi patron, domnule viceprimar?

InvitatZIUA:  Orice suspiciune aveti... VA ROG... sunt institutii ale statului abilitate

InvitatZIUA:  eu nu sunt militian sau procuror

InvitatZIUA:  muncesc

InvitatZIUA:  si...cred ca se vede

Anon8434: Se vede foarte bine cum prospera afacerile prietenilor vostri si cum ii tineti pe constanteni la cozi! Va palce sa o vedete pe mama voastra la una din cozile saraciei?

Anon6821: Da domnule viceprimar, se vede. Parcarile se duc la finul directorului Confort Urban, peninsula e construita de Costea de la ABC Val, Strutinsky isi face hotel in portul Tomis iar dumneavoastra ditamai viloiul in Cartierul Consilierilor. Aveti dreptate, se vede.

Anon2972: Domnule Fagadau, cred ca sunteti coplesit de multimea actelor administrative ale primariei pe care nu aveti cum sa le justificati. Oricat sunteti dumneavoastra de civilizat, v-ati asociat cu niste oameni care va compromit. Cred ca ar trebui sa va reconsiderati pozitia cat mai curand. Sau sa raspundeti la fiecare dintre intrebarile ce vi se pun, astfel incat sa aratati ca totul este corect, transparent si nu serveste intereselor private in dauna intereselor constantenilor.

Anon8434: Subscriu la Anon2972!

InvitatZIUA:  Va rog, astept intrebari, nu barfe. Stau la bloc, cititi declaratia de avere. Este publica.

Anon8434: Considerati ca este barfa, ca miii de constanteni stau la cozi in frig si ploaie!?

Anon8434: Considerati barfa ca nu sunt locuri de munca pentru tineri?

Anon2972: Pana veniti dumneavoastra cu solutii, constantenii trebuie sa plateasca opt milioane jumate pe luna? Cine isi permite? Cati bani raman, dintr-un salariu de 10 milioane? Ia faceti dumneavoastra calculul!

Anon8434: Pana cand ne veti trata cu ignoranta?

Anon8434: Cand a fost Mazare ultima data la primarie?

Anon8434: Pana cand la TV Neptun va face manipulare pe banii constantenilor?

Anon2919: in orasul Constanta este plin de cladiri noi construite fara locuri de parcare aferente,cat veti mai tolera aceste nereguli? Nu este mai usor sa avem un regulament clar,sau daca exista, sa il aplicam cum trebuie pentru a avea un oras normal.NU VREM MAI MULT.

InvitatZIUA:  Draga anon8434, iti inteleg frustrarile, ai la dispozitie multe cai de manifestare. Fa-o. Nu sunt obligat sa iti raspund sau sa te incurajez in cultivarea frustrarilor

Anon6821: Sunteti prieten apropiat cu Sorin Strutinsky?

Anon8434: Stiti ca nimeni de la PDL sau de alt partid de opozitie nu a calcat in studiourile TV Neptun de  aproape 4 ani!

Anon8434: :)) Dle Viceprimar frustrarile mele sunt la lipsa dumneavostra de transparenta si fuga de responsabilitate!

Anon6821: Cum comentati faptul ca firma COMTEXT in care sunt asociati Radu Mazare, Nicusor Constantinescu si Sorin Strutinsky, are datorii de miliarde catre RADET?

Anon2566: Ba cred ca sunteti obligat sa raspundeti intrebarilor constantenilor. Daca numiti pe cineva care va pune intrebari frustrat, asta nu va scuteste de obligatia de a da raspunsuri. Nu va plateste Mazare, ci noi, frustratii. Sau gresesc?

InvitatZIUA:  Raspund tuturor intrebarilor, dar nu am ce sa raspund barfelor. Nu imi sta in caracter.

Anon6821: Cum comentati faptul ca firma COMTEXT in care sunt asociati Radu Mazare, Nicusor Constantinescu si Sorin Strutinsky, are datorii de miliarde catre RADET?

Anon8434: Asta nu e barfa dle viceprimar!

InvitatZIUA:  Intrebati conducerea RADET, faceti adrese la Politie, DNA, samd

Anon8434: Sunt intrebari ale cetatenilor!

InvitatZIUA:  Nu, draga adversar politic, sunt intrebarile tale!

Anon8434: Dle viceprimar de ce va ascundeti in slogaru politice? Sa inteleg ca opozitia va sujuga in constanta si nu va puteti face treaba?

Anon6821: S-a scris in cursul acestui an ca o angajata a Primariei Constanta, pe numele ei Cristina Stamat, a incasat alocatie de handicap pentru fiul ei Liviu, fara a fi indreptatita sa primeasca acele sume de bani. Ati intreprins o ancheta in acest sens sau tot DNA-ul ar trebui sa se ocupe?

Anon8434: DNA face politie politica in mintea domnului viceprimar!? Nu-i asa?

Anon8434: ANI la fel?!

Anon2880: Pai, adversarii politici nu sunt tot constanteni? Niste constanteni mai informati, nu-i asa, decat marea masa de votanti pe care o manipulati cu firimituri. Raspundeti-le si lor, domnule vice, ca sunteti obligat!

Anon8434: Viceprimarul raspunde doar la intebarile regizate si cosmetizate de la TV NEPTUN!

Anon8434: Dle viceprimar cosmetizarea va ajuta doar la TV NEPTUN! ASTEPTAM RASPUNSURILE DUMNEAVOASTRA!

Anon8434: V-ati enervat de intrebarile pertinente?!  Intelegem frustrarea dvs de a va afla in umbra lui Mazare si lui Gabi Stan!

Anon3605: Raspundeti, va rugaaaam! Ignorati barfele si raspundeti la intrebarile care privesc administratia locala! Daca nici dumneavoastra nu raspundeti, doar n-o sa asteptam de la Mazare, care are cu totul alte prioritati!

InvitatZIUA:  Draga Anon8484, te rog, nu te supaevalua. Nu reusesti sa ma enervezi, sunt un om echilibrat.

InvitatZIUA:  Doamnei Alina Vasiliu ii voi raspunde personal prin posta electronica

Anon6821: Mai raman eu.

InvitatZIUA:  astept intrebarea dvs

Anon6821: Ok, ma repet atunci. S-a scris in cursul acestui an ca o angajata a Primariei Constanta, pe numele ei Cristina Stamat, a incasat alocatie de handicap pentru fiul ei Liviu, fara a fi indreptatita sa primeasca acele sume de bani. Ati intreprins o ancheta in acest sens sau tot DNA-ul ar trebui sa se ocupe?

Anon1113: De ce nu ati accesat fonduri europene pentru un CET-nou?

InvitatZIUA:  Nu stiu nimic despre acest subiect. O cunosc pe Cristina Stamat, are un baiat foarte destept, elev al liceului Mircea cel Batran. Dar, daca imi aduceti la cunostinta orice neregula, verific si va comunic rezultatul.

InvitatZIUA:  Pentru ca CET-ul nu apartine municipalitatii, apartine SC Electrocentrale SA Bucuresti

Anon0101: http://www.evz.ro/detalii/stiri/sefa-de-urbanism-a-lui-radu-mazare-a-incasat-alocatie-de-handicapat-pentru-fiul-ce-merge-p-1051843.html

Anon1113: Ati spus ca doriti sa construiti unul nou!?

InvitatZIUA:  Eu sunt in redactia ZIua. Adresa mea de posta electronica este decebal@fagadau.ro

Anon1896: Cred ca e de bun agur sa raspundeti public...intreabrea va este adresat public nu pe adresa  de email!?!

CB: Ce se intampla cu statuia Femeiei cu Harpa, care este la Medgidia, dar ar trebui sa stea langa Regina Elisabeta, pe Faleza?

Anon0101: Nu, este in regula. Ii voi trimite domnului viceprimar intrebarea, cu articol cu tot, pe adresa de e-mail.

Anon1896:  ••  Nu este in tema cu subiectul :))...?!

InvitatZIUA:  Facem demersuri sa o aducem acasa. Sper sa se vada in curand si rezultatul eforturilor

Anon4798: Nu m-am mai putut loga cu numele Alina Vasiliu, dar acesta este mesajul meu: Daca doriti sa-mi raspundeti personal, o puteti face, dar nu am pus intrebarea ca sa imi rezolvati doar mie situatia. Este o problema a multor constanteni, asa ca ar folosi sa raspundeti aici. Puteam sa va telefonez daca era vorba despre o situatie individuala, o greseala doar in cazul meu.

Anon1896: Domnule viceprimar, dvs cunoasteti daca sunt facute contracte intre Priamarie si TV Neptun?

InvitatZIUA:  Carmen Sylva a fost depozitata in subsolul Muzeului de arta, iar Fata a fost donata de catre Consiliul Popular, acum fiind inventariata in domeniul public al municipiului Medgidia prin hotarare de guvern.

InvitatZIUA:  ideea de a reaseza grupul statuar in pozitia initiala a fost a domnului arh. Radu Cornescu si a fost avizata de ministerul culturii

Anon1896: Anon1896: Domnule viceprimar, dvs cunoasteti daca sunt facute contracte intre Priamarie si TV Neptun?

Anon1896: Soţia dvs. lucrează la Pozimed şi Cardioscan, firme care au contracte cu Spitalul Clunic Judeţean de Urgenţă şi care, mai mult decât atât, poartă „pecetea” lui Sorin Strutinsky. Mai mult, a fost angajată a societăţii Compania de Servicii şi Consultanţă a lui Valentin Gheorghe Ionescu. Cum s-a apropiat familia dvs. cei doi? A fost Radu Mazăre liantul?

InvitatZIUA:  Da, toate contractele sunt incheiate prin proceduri publice si transparente la care se poate inscrie oricine indeplineste conditiile solicitate prin caietul de sarcini

Anon1896: Raspunsul este DA!?!

bc: Cand va demara parcul Carol?

Anon0101: Anon1896, toata lumea cunoaste contractele de publicitate dintre Primarie si Telegraf Advertising. Documenteaza-te, nu irosi timpul omului.

Anon1896: Soţia dvs. lucrează la Pozimed şi Cardioscan, firme care au contracte cu Spitalul Clunic Judeţean de Urgenţă şi care, mai mult decât atât, poartă „pecetea” lui Sorin Strutinsky. Mai mult, a fost angajată a societăţii Compania de Servicii şi Consultanţă a lui Valentin Gheorghe Ionescu. Cum s-a apropiat familia dvs. cei doi? A fost Radu Mazăre liantul?

InvitatZIUA:  Sotia mea este ANGAJAT, Puteti consulta declaratia mea de avere pentru a vedea toate sursele de venituri atat ale mele, cat si ale sotiei mele.

Anon1896: Aţi fost proprietarul unui teren retrocedat. Nu v-a fost frică de DNA?

InvitatZIUA:  Nu am ABSOLUT NIMIC de ascuns

Anon1896: Aţi fost proprietarul unui teren retrocedat. Nu v-a fost frică de DNA?

InvitatZIUA:  Nu, niciodata. Frica (in sensul intrebarii dumneavoastra) au doar hotii.

Anon0101: Va rog sa-i raspundeti doamnei Alina Vasiliu, public, asa cum v-a rugat.

Anon1896: Multumesc pentru raspunsuri!

InvitatZIUA:  Parcul Carol I a demarat, dar... suntem in Romania.

InvitatZIUA:  Dupa semnarea contractului de finantare am primit o adresa prin care am fost anuntati ca nu sunt bani in acest an

InvitatZIUA:  Vom incepe lucrarile cel tarziu in luna martie a anului viitor

lbb: Ce puteti sa be spuneti despre Soseaua de Coasta?

InvitatZIUA:  Despre primul tronson (Port Tomis - Zorile) va pot spune ca incepem lucrarile in primavara

bll: Dar in zona FINCOGERO? Am vazut ca se lucreaza si  acolo la sosea...?

Anon3729: Domnule viceprimar, sunteti un om de toata isprava, mi-as dori sa fiti dumneavoastra primar si nu dnul Mazare. Atunci Constanta va avea o sansa si s-ar termina cu circariile facute de Mazare, iar hotiile ar fi diminuate. Un o elegant ar merita Constanta, nu un circar de ev mediu. Am si o intrebare: se cunoaste ca sunteti un familist si un om moral, ce parere aveti despre strategia de promovare a vietii de noapte din Constanta si a prostitutiei "mascate"? Totodata, cum v-ati gandit sa sustineti viata culturala din Constanta, care, din pacate, nu prea exista. Multumesc!

InvitatZIUA:  Multumesc pentru complimente.

InvitatZIUA:  Constanta trebuie promovata! Cu tot ce are, fie ca este de zi sau de noapte. Viata culturala va exista, stiu sigur si fac tot ce pot in aceasta directie. Detalii va pot oferi fie cu prilejul unei audiente, fie prin raspuns la un mesaj electronic. Un raspuns amplu legat de viata culturala si de ce fac in acest sens ar fi in mare discordanta cu barfele domnului jurnalist ascuns si plin de frustrari.

InvitatZIUA:  Va multumesc tuturor pentru intrebari, va salut cu respect si incredere in ziua de maine!

Anon0101: Mda, tipic, ati incheiat cu o jignire.

Anon5887: Multumesc, succes in continuare!

Anon0101: Faceti confuzie intre jurnalist si omul frustrat. Au fost mai multi interlocutori pe aici. Ar fi trebuit sa simtiti diferenta.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii