Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:41 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Interviu online cu... Moş Crăciun „De Moş Crăciun va fi nevoie întotdeauna!”

ro

22 Dec, 2016 00:00 7818 Marime text
Cele mai frumoase daruri pe care le primeşte în dar Moş Crăciun sunt îmbrăţişările şi zâmbetele sincere ale copiilor
 
E vremea gândurilor frumoase şi a faptelor bune, vremea în care fiecare ar trebui să se simtă din nou copil, să se bucure precum un copil, să uite de griji, să creadă în minuni, în imposibil şi într-o lume mai bună, mai luminoasă. Imposibilul a devenit realitate şi în redacţia ZIUA de Constanţa, miercuri, la amiază, când am avut posibilitatea să-l intervievăm pe... Moş Crăciun, prins cu o mulţime de treburi zilele acestea.
 
De mare ajutor în realizarea acestui interviu a fost şi Paul, un băieţel de nouă ani, isteţ foc, care a dorit să-l revadă pe Moş Crăciun, alături de care a trăit clipe minunate. Nu vă putem reda discuţia dintre cei doi, dar vă putem spune că lumina din ochii lui Paul este cel mai frumos dar pe care Moşu’ îl poate primi de sărbători. Moş Crăciun a răspuns cu drag întrebărilor noastre şi ale cititorilor cotidianului ZIUA de Constanţa, iar răspunsurile le puteţi citi pe-ndelete în cele ce urmează.
 
Cum este primit Moş Crăciun în secolul al XXI-lea?
 
Cum să fie primit?! Ca de fiecare dată, cu braţele deschise şi cu multă bucurie. Însă întotdeauna copiii au foarte multe aşteptări, cerinţe, dorinţe...
 
Care sunt cele mai hazlii momente în care aţi fost implicat?
 
Cred că cele mai hazlii momente sunt acelea când cei mici se ceartă pe daruri. Au fost foarte multe momente şi vor mai fi, deoarece mai sunt câteva zile până la Crăciun. Copiii sunt nişte drăguţi, mai ales când încearcă să-i cânte Moşului cântecele, să-i spună poezii şi nu le ştiu mereu pe de rost. Unii dintre ei, încercând să-l impresioneze pe Moşul, încurcă versurile între ele, încurcă cuvintele. Dar e frumoasă „îndârjirea” cu care încearcă să ducă poezia sau cântecelul până la capăt.
 
Aţi întâlnit copii care au încercat să vă... deconspire?
 
Bineînţeles că au fost, dar pe aceia am încercat să-i conving şi să-i fac să înţeleagă că Moş Crăciun e exact ce văd ei în faţă, adică un bătrân blând şi cumsecade, care, în schimbul unei poezii, al unui cântecel sau al unei povestioare, le va oferi copiilor câte un dar.
 
Decembrie este luna cea mai încărcată din tot anul pentru Moş Crăciun. Cum arată o zi obişnuită din viaţa Moşului?
 
E secret. Moşul are mereu treabă.
 
Dar una foarte aglomerată?
 
Ajunul e cea mai aglomerată zi. E normal să fie aşa. Moşul se străduieşte să ajungă în întreaga lume, la fiecare copil, şi să-i lase ceva sub brăduţ, un dar oricât de mic ar fi.
 
Cine mai apelează în ziua de astăzi la serviciile lui Moş Crăciun?
 
Toată lumea. De Moş Crăciun va fi nevoie întotdeauna! Şcolile, grădiniţele, liceele apelează la serviciile lui Moş Crăciun. În spectacole pentru copii, în parcuri, peste tot pe unde sunt copii drăgălaşi, mititei şi cuminţi apare Moş Crăciun.
 
Ce face Moş Crăciun în timpul liber?
 
Moş Crăciun, în timpul liber, se odihneşte şi se gândeşte la noi modele de jucării pentru copii.
 
Spre finalul interviului, ne puteţi spune cine se ascunde sub... barba lui Moş Crăciun?
 
Moşul spune că poate fi înlocuit oricând cu orice om blând, bun, sincer care îi poate emoţiona pe copii. Poate fi şi un student la Arte, de pildă Ionuţ Rusu, care, fermecat de sufletele sincere ale copiilor, îl ajută pe Moş Crăciun să-şi ducă misiunea la bun sfârşit. Pentru că Moşul are nevoie de orice ajutor oferit. Deoarece, până la urmă, acesta este spiritul Crăciunului: să ne ajutăm unii pe alţii.
 

Întrebări de la cititori

 
Eugen: Care a fost cel mai frumos „cadou” primit de la copii?
 
Când e vorba despre copii, nu putem spune că un cadou e mai frumos decât celălalt. Te bucuri, pur şi simplu, de bucuria pe care o vezi în ochii lor şi de emoţia pe care ei o trăiesc atunci când te văd. Fiecare copil are câte ceva frumos de oferit şi îţi transmite o emoţie foarte puternică. Însă, dacă aş putea lua ceva de la copii, ar fi îmbrăţişările. În momentul în care copilaşii vin şi mă îmbrăţişează, e un cadou pentru mine. Cred că îmbrăţişările de la ei sunt cele mai frumoase, deoarece sunt sincere.
 
Ioana: Cum de poate Moş Crăciun să împartă toate cadourile într-o singură noapte?
 
Acesta este farmecul Crăciunului: într-o singură noapte toţi copiii să primească daruri. Aceasta este magia Crăciunului!
 
Mihai: Cum de nimeni nu-l vede pe Moş când pune cadourile sub brad?
 
Pentru că Moşul aşteaptă întotdeauna să adoarmă copiii şi le pune cadourile sub brad numai când ei dorm, pentru a le face o surpriză.
 
Răducu: Moşule, cum primeşti scrisorile noastre?
 
Cum să le primesc?! Prin poştă, direct acasă, unde urmează să fie sortate de către elfi. Mai sunt unii copii care-mi lasă scrisorile la geam, iar eu, începând cu 1 decembrie, trimit elfii mei vrednici să adune toate scrisoricile copiilor care nu ajung la poştă.
 
Daria: Eu nu ştiu ce să te întreb, dar vreau să-ţi zic că te iubesc, moşule! Şi am fost cuminte. Şi să vii la mine!
 
O să vin cu siguranţă la tine, Daria dragă! Şi să ştii că şi Moşul te iubeşte pe tine, şi pe copiii din lumea întreagă.
 
Anon0025: Moş Crăciun, ce cadou ţi-ai face ţie?
 
Un cadou nu ai cum să ţi-l oferi singur. Trebuie să vină din partea altcuiva. Şi, la fel cum am spus mai sus, cadourile pe care Moşul le primeşte în fiecare zi sunt îmbrăţişările copiilor. Şi zâmbetele lor.
 
Eugen: Care a fost cel mai ciudat cadou pe care a trebuit să-l dăruieşti?
 
Moşul ştie întotdeauna când şi cum să ofere un cadou unui copil. Un dar primit de la Moşu' nu are cum să fie unul bizar.

Paul: Câţi ani ai, Moşule?
 
Moşu nu are vârstă. Rămâne la fel datorită magiei create de zâmbetele copiilor. Cu cât mai mulţi copii bucuroşi, cu atât Moşul rămâne mai voios şi mai sprinten.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii