Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:04 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Interviu online cu Mihai Gîrţu, profesor universitar, doctor în fizică s-a terminat Tema a fost - „Plagiatul şi mediul academic din România!"

ro

23 Jul, 2012 01:00 4950 Marime text

Descarca document: chat_24.pdf

Du-te la:

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • invitat Interviu Online 24 Jul, 2012 09:55 @Costache Grigorut: Daca ati fi urmarit raspunsurile mele la intrebari, ati fi inteles ca experienta din sistemul de invatamant american mi-a aratat ce se face in tarile cu traditie. Pe de alta parte, intors in tara, am participat alaturi de domnul decan Boskoff la rezolvarea rapida a unui caz de plagiat care implica indirect si numele Universitatii noastre. Faptul ca iau o pozitie publica este dintr-o obligatie morala, prea multi dintre colegii nostri gandesc ca mine insa ezita sa o spuna cu voce tare.
  • invitat Interviu Online 24 Jul, 2012 09:42 @Ion Alexandrescu: Vad ca intrebarile sunt identice cu ale unui "coleg". Nu stiu la ce esecuri va referiti, dinpotriva asa cum am mai spus catre un "coleg" am avut realizari profesionale pe care nu le puteam avea in perioada in care eram decan, din lipsa de timp. Legat de infrangerea categorica, am obtinut 36% din voturi pe cand alti candidati s-au situat in jurul la 5%. Cred ca a fost un rezultat onorabil de care nu mi-e rusine.
  • Costache Grigorut 24 Jul, 2012 09:34 Presupunand prin reducere la absurd ca ati fi castigat alegerile, ce masuri ati fi luat vis a vis de Facultatea de Fizica care are doar 5 studenti in anul 2 si la prezentul concurs de admitere un singur candidat?
  • Costache Grigorut 24 Jul, 2012 09:31 Inteleg ca subiectul interviului este plagiatul. Ce va recomanda drept o autoritate in domeniu? Ati incercat sa combateti aceasta problema pana in prezent sau doar va place sa povestiti?
  • invitat Interviu Online 24 Jul, 2012 09:30 @Stanescu: Neacreditarea Electronicii este un esec pe care mi-l asum partial. Eforturile mele depuse in exterior la Facultatea de profil a Politehnicii din Bucuresti si la MEC au solutionat la vremea respectiva probleme grave si urgente. Aceste eforturi nu au fost dublate de colegii din facultate. Ca dovada, daca in timpul mandatului meu a durat circa trei saptamani sa intocmim un dosar de acreditare, in timpul actualului mandat a durat trei luni.
  • invitat Interviu Online 24 Jul, 2012 09:12 @Marian: 1. Imi reprosez faptul ca nu am reusit sa conving suficient de multi colegi de faptul ca programul pe care-l propuneam este viabil si poate schimba in bine UOC. 2. In mandatul trecut decanii erau alesi si nu numiti in urma unui concurs, de aceea ei raspundeau in special in fata colegilor si mult mai putin in fata rectorului. Ca decan, am luptat pentru interesele facultatii chiar daca au fost situatii in care conducerea Universitatii nu a sprijinit aceste demersuri. Deci poate fi vorba de o lipsa de sustinere pe probleme punctuale din partea conducerii asa cum au fost si cateva masuri necesare dar nepopulare care nu au avut sprijinul unora dintre colegi. Este o dilema pe care fiecare conducator trebuie sa incerce s-o rezolve.
  • ION ALEXANDRESCU 24 Jul, 2012 09:07 1. DOMNULE MIHAI GARTU , la plecarea dumneavoastra din fotoliul de decan,drumul dvs a fost presarat de esecuri.Credeti ca veti recastiga vreodata increderea pierduta a colegilor dvs? 2.Domnule mihai gartu , LA ALEGERILE PENTRU FUNCTIA DE RECTOR AL UOC ,A-TI AVUT PARTE DE O INFRANGERE CATEGORICA,cE CREDETI CA VA FACUT SA PIERDETI INTR-O ASEMENEA MANIERA:LEGATURILE CU FOSTA CONDUCERE,CV-UL DVS SAU ORGANIZAREA CAMPANIEI ELECTORALE? 3.CE PLANURI AVETI DE VIITOR? CREDETI CA VA VETI MAI PUTEA FACE REMARCAT IN UNIVERSITATEA OVIDIUS SAU VETI ALEGE ALTA CALE PENTRU A IESI DINCONUL DE UMBRA IN CARE VA SITUATI MOMENTAN?
  • Stanescu 24 Jul, 2012 08:50 La scurt timp dupa esecul dumneavoastra din campania pentru ocuparea functiei de Rector al Universitatii Ovidius, s-a produs si marele esec al mandatului dumneavoastra de decan: desfiintarea specializarii Electronica. Daca s-ar fi intamplat aceasta inainte de alegeri ati mai fi avut indrazneala sa candidati?
  • Marian 24 Jul, 2012 08:21 As dori sa adresez doua intrebari domnului profesor Mihai Girtu: 1.Aveti sa va reprosati ceva ,de pe vremea cand dumneavoastra faceati parte din echipa care decidea viitorul Universitatii Ovidius? 2.De multe ori,colegii din facultatea pe care o conduceati v-au acuzat de lipsa sustinerii in fata conducerii universitatii.Cum comentati aceste acuzatii?
  • John Doe 23 Jul, 2012 21:34 intrebari pentru profesorul Mihai Girtu Mai sperati in vreun mandat de conducere sau va veti continua activitatea doar profesor? si a doua intrebare-Daca in prezent ati fi factor de decizie,considerati ca ati putea face diferenta?In organizarea raspunsului va rog sa luati in calcul si ultimul dumneavoastra mandat de decan al Facultatii de Fizica-Chimie.