Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:05 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Interviu online cu Marian Vasiliev, candidatul PP-DD la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean s-a terminat Tema a fost - „ Un jurnalist îşi propune să gospodărească judeţul Constanţa"!

ro

28 May, 2012 00:00 3929 Marime text
img_87101.jpgMarian Vasiliev, candidat pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa din partea Partidului Poporului Dan Diaconescu asigură toţi cetăţenii judeţului că Programul său pentru va dezvolta cu adevărat acest judeţ şi va aduce în Constanţa banii necesari realizării proiectelor propuse pentru modernizarea acestuia. Reprezentantul Partidului Poporului Dan Diaconescu (PPDD) vrea să revoluţioneze domeniul economic şi juridic nu numai la nivel naţional, dar şi la nivel local. Totodată, Vasiliev îşi propune să înlăture factorul politic din calea administraţiei publice, pentru o mai bună dezvoltare la nivel de judeţ. Candidatul PP-DD pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa (CJC) a fost un moment dat, a fost la 26 de ani cel mai tânăr primar din ţară, la Basarabi (1996-2000). Are 42 de ani, este căsătorit, are două fete iar de profesie este jurnalist.

Marţi de la ora 13.00 în direct pe www.ziuaconstanta.ro, candidatul PP-DD la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Marian Vasiliev discută cu cititorii despre proiectul său electoral.

Realizator: Lavinia SICLITARU

Aşteptăm întrebările dumneavoastră prin formularul de comentarii de la sfârşitul articolului sau la adresa interviu@ziuact.ro.

Nota redacţiei: Pentru a păstra coerenţa şi relevanţa discuţiei, nu vom valida comentariile care nu se referă la temele anunţate, care nu conţin întrebări sau care constau în atacuri la persoană.

Întrebările redacţiei:

img_8712_r2.jpg1. Cum aţi ajuns sa reprezentaţi PP-DD în alegerile locale?

Marian Vasiliev: A fost o decizie a partidului in urma analize a activitatii mai multor membri care erau pretendenti la aceasta functie. Initial am fost desemnat candidat la primaria Constanta dar in ultimul moment, presedintele partidului, Gica Slabu a fost nevoit din motive de sanatate din calitatea de candidat pentru sefia CJC si mi-a fost mie incredintata aceasta sarcina de catre partid.

2. În perioada 1996-2000 ati avut prima experienta administrativă ca primar al oraşului Basarabi, actualul Murtfatlar. Considerati ca aceasta etapa va recomanda pentru funcţia de preşedinte de Consiliu Judetean?

Marian Vasiliev: Bineinteles ca pentru mine a fost o performanta ca la varsta de 26 de ani sa reprezint un oras de peste 10000 de locuitori. Ramane pentru mine mandria de a fi fost cel mai tanar primar independent de la aceea vreme. Este fara indoiala o parte importanta a experientei mele dar nu singura. Conteaza foarte mult pentru mine si contactele pe care le-am avut cu parteneri straini, cu mediul de afaceri extern pe care le-am avut in ultimii ani.

3. După ce nu aţi mai fost primar, cu ce v-aţi ocupat?

Marian Vasiliev: Am fost doi ani de zile director al Crucii Rosii iar apoi am activat in domeniul privat cu parteneri din Norvegia si Franta. N-am afaceri in Romania, ca sa nu las loc de interpretari.

4. Cum ati caracteriza perioada in care ati ocupat functia de director al Crucii Rosii.

Marian Vasiliev:  M-a ajutat foarte mult aceasta perioada pentru ca in primul rand am inteles ce inseamna sensul expresiei activitate umanitara, in al doilea rand am avut ocazia sa cunosc foarte bine judetul, cu ocazia inundatiilor am intervenit in sprijinul sinistratilor, cunoscand foarte bine atat comunitatea cat si primarii. Pe langa asta, am avut si satisfactia unui parteneriat foarte fructos cu Crucea Rosie norvegiana. 

5. Ce consideraţi că ar trebui schimbat în administraţia publică locală sau chiar la nivel naţional, în viziunea dumneavoastră, ca posibil preşedinte al CJC?

Marian Vasiliev:  Ar trebui schimbat raporturile dintre presedinte si primarii din teritoriu si ca a doua masura, raportul dintre presedinte de CJ si Guvern, deoarece politizarea acestor relatii a dus in ultimii ani la repartizarea fondurilor in functie de culoarea politica a primarilor. In al doilea rand, trebuie aplicata o politica unitara pentru intregul judet cu privire la drumuri, caini comunitari si siguranta cetateanului. Nu poti asfalta doar acolo unde sunt primari de la tine din partid, cateva segmente din drum iar pe drumul judetean sa-ti rupi masina pentru ca e in dreptul unui primar de la alt partid.

6. Cum vedeţi relaţiile politice dintre primari şi preşedintele CJC? Ce ati schimba dvs în această privinţă?

Marian Vasiliev: Vreau sa asigur toti primarii din terioriu inclusiv de culoarea lor politica de faptul ca usa presedintelui CJ va fi deschisa tuturor. Nu au nicio vina cetatenii dintr-o anumita localitate pentru ca si-au ales un primar de o anumita culoare politica pentru a fi privati de fonduri si de sustinerea investitiilor. Repartizarea fondurilor CJC se va face dupa 10 iunie numai pe baza calitatii si utilitatii proiectelor pe care le primarii din localitati, nu pe baza carnetelor de partid. 

7. Care ar fi priorităţile dumneavoastră, în cazul în care veţi deveni preşedintele CJC?

Marian Vasiliev: Insist pe ideea de normalizarii relatiei cu tot primarii pentru ca eu vad relatia cu primarii sub o alta forma. Pentru mine, CJ este ca o primarie cu 70 de sectoare. Trebuie sa ai abilitati politice si manageriale care sa-i faci pe primari cu idei si ideologii diferite sa lucreze ca o adevarata echipa. Voi verifica imediat proiectele care se afla in derulare, vom continua proiectele utile si vom stopa proiectele in care banii sunt aruncati pe geam. Ca masura de prima urgenta, pot sa spun ca in 6 luni in judetul Constanta nu vor mai exista caini comunitari pe strazi. Vom infiinta Directia Judeteana de Ocrotire a Animalelor fara Stapan si vom construi centre teritoriale pentru ingrijirea si adapostul animalelor. Animalele vor fi recuperate de pe strazi prin tranchilizare si vor fi transportate in centre unde vor fi sterlizate. Ulterior vom duce o campanie de promnovare a adoptiei acestor animale dar ori ce masuri am lua pe plan local nu vom reusi sa aducem prosperitate in viata oamenilor decat prin schimbarea sistemului la nivel national. 

8. PP-DD a promis ca va aloca 20 de mii de euro pentru fiecare tănăr cetăţean care vrea sa-si dezvolte o afacere. Cum se va aplica acest program la nivelul judetului, pare putin fatezist...

Marian Vasiliev:  Nu se adreseaza doar tinerilor ci tuturor persoanelor de peste 18 ani, indiferent de limita superioara de varsta. Nu este vorba de bani dati in sacosa de catre Dan Diaconescu. Este vorba de o lege promovata de parlament prin care sa se finanteze achizitia de bunuri pentru IMM-urile nou create. Statul va plati banii direct la furnizori, programul se va aplica esalonat pe 10 ani iar din TVA-urile recuperate din plata utilajelor precum si impozitele firmelor nou create, statul isi va recupera investitia initiala. 

9. Să discutăm puţin si despre capitolul sanatate. Judetul Constanta sufera si la acest capitol. Care sunt propunerile dvs?

Marian Vasiliev: Centrul Zonal de Sanatate care va insemna degrevarea spitalului judetean de internari. SCJUC va fi folosit doar pentru stabilizarea pacientilor iar la Centru vor fi transferati pentru internare si tratament specializat. 

10. Cercetarea românească observ ca este una dintre preocuparile partidului dvs. Judetul Constanta a avut o traditiei in ceea ce priveste institutele de cercetare, precum şi staţiunile de cercetare agricolă. Ce intentionati sa faceti cu acestea, daca nu ma insel, ele sunt demult privatizate.

Marian Vasiliev:  Vom sprijini refinantarea fostelor institute de cercetari, tinandu-se cont totusi de faptul ca multe dintre ele si-au pierdut patrimoniul si terenurile au ajuns cartiere de vile.

11. Recunosc ca proiectul privind reconstruirea flotei maritime a României mi-a atras atentia in mod special. Pare o cutezanta prea mare si in aceladi timp nerentabila pentru situatia economica pe care o traversam. Cum va ganditi sa puneti in practica acest proiect?

Marian Vasiliev: Prin investitia directa de fonduri guvernamentale, dupa modelul norvegian, unde 60% din flota este proprietatea statului.

12. Cultura din judetul Constanta a fost pusa la pamant, artistii fiind obligati sa cante sau sa evolueze prin diferite carciumi ca sa se poata intretine. Cum veti rezolva aceasta problema?

Marian Vasiliev:  Vom prelua Teatrul de Opera si Balet de la Ministerul Culturii de la CJC si vom reinfiinta Teatrului de revista Fantasio pe care il vom redenumi  -Teatrul de Revista “Jean Constantin”! Vom acorda titlul de cetatean de onoare post-mordem primului director al Teatrului Fantasio - compozitor Aurel Manolache dar si fratelui acestuia, Gelu Manolache, partenerul de scena al maestru Jean Constantin. 

13. Ce mesaj aveti pentru locuitorii judetului Constanta?

Marian Vasiliev:  Desi de 22 de ani stim rezultatele promisiunilor politicienilor, va rog ca pentru ultima oara sa-mi acordati mie si intregii echipe de consilieri increderea dvs pe 10 iunie!

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii